бетано най-добър сайт за слот игри
МарицаФутбол

Марица надви Загорец за първи успех през новия сезон

Отборът на “Марица” победи с 1:0 гостуващия тим на “Загорец” в среща от 2-ри кръг от шампионата на Трета лига – Югоизточна група, играна на стадиона в квартал Кършияка, който вече има монтирана система за видео наблюдение. Успехът е първи за “жълто-сините” през новия сезон след злощастната загуба от “Верея”-2 в 1-ви кръг преди седмица.

Срещата започна равностойно, като гостите от Нова Загора първи имаха шанс да открият резултата. В 10-та минута Юлий Шекеров стреля с диагонален удар и топката премина на сантиметри от страничната греда. Малко по-късно отново Шекеров шутира от около 15 метра, но право в ръцете на стража на маричани Илия Николов.

В 21-та минута Венцислав Гюзелев бе изведен сам срещу вратаря на “Загорец” Евгени Караманов, но последния успя да изрита топката от крака на нападателя преди той да нанесе удар. Малко по-късно от ново Гюзелев се озова на позиция.

Той открадна една топка след грешка в защитата на гостите и стреля, но Караманов спаси. В 29-та минута капитанът на “Марица” Красимир Иванов, който днес празнува рожден ден, стреля много опасно под горната греда от пряк свободен удар, но Караманов успя да избие топката в корнер.

След центрирането последва нов удар към новозагорската врата, който беше неточен. В 32-та минута Венцислав Гюзелев получи топката след нова грешка в отбраната на гостите, напредна и стреля, но ударът му премина над напречната греда. В 38-та минута Мариян Чернаев от гостите пробва удар от далеч, който бе неточен.

През втората част “Марица” беше по-активният отбор и натисна съперника си, организирайки доста атаки, които обаче рядко завършваха с удар към вратата на гостите. В 43-та минута Борислав Никифоров навлезе опасно на скорост в наказателното поле, но не успя да центрира, тъй като топката излезе в аут. Минута по-късно Борислав Караматев шутира от воле, но неточно.

В 59-та минута Борислав Никифоров изведе чудесно Венцислав Гюзелев, но топката дойде дълга за нападателя и той не успя да я достигне. В 60-та минута Мариян Чернаев отправи от далеч първия удар на гостите за второто полувреме, но той не бе точен. В ответната атака домакините пропуснаха добър шанс за гол. В 69-та минута влезлия преди минути Веселин Бакърджиев засече с глава центриране от корнер пред

В 73-та минута Мирослав Пушкаров стреля с глава след ъглов удар на отсрещната врата, но удара излезе в аут. В 77-та минута Борислав Караматев шутира много силно от около 20 метра, но стражът на “Загорец” Евгени Караманов успя да избие. Най-съобразителен в наказателното поле бе влезлият преди няколко минути Георги Георгиев.

Младият нападател достигна до избитата точка и я изпрати в обратния на вратаря ъгъл, откивайки резултата. До края на срещата гостите се опитаха да изравнят, но атаките им бяха хаотични и не достигаха до стрелкови позиции. “Жълто-сините” имаха два шанса да удвоят , но не се възползваха от тях и така срещата завърши 1:0.

Младият нападател Георги Георгиев донесе успеха на маричани с гол в 77-та минута.

В следващия 3-ти кръг “Марица” гостува на “Димитровград”, като срещата е на 27 август, от 18 часа, на стадион “Миньор” в Димитровград.

Марица: Илия Николов, Пламен Табаков, Мирослав Пушкаров, Алил Кардашев, Петьо Димитров, Красимир Иванов – капитан, Георги Арабаджиев, Борислав Караматев, Венцислав Гюзелев (Георги Георгиев), Борислав Никифоров (Еркан Мюмюн), Даниел Спасов (Димитър Юруков). Старши треньор: Стоян Димитров.

Загорец: Евгени Караманов, Денислав Атанасов, Добромир Димитров, Явор Иванов (Хаири Мехмед), Христо Христов, Георги Д. Георгиев, Коста Янев, Димитър Атанасов, Георги Й. Георгиев (Хюсеин Филипов), Мариян Чернаев, Юлий Шекеров (Веселин Бакърджиев). Старши треньор: Мирослав Миндев.

Главен съдия: Николов – Хасково

Стадион “Марица”, 250 зрители

Източник: Фейсбук страница на ФК Марица

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker