ВолейболМарица - жени

Марица срещу белгийския вицешампион за Купата на ЦЕВ

Марица (Пловдив) ще играе във втория по сила европейски клубен турнир – този за Купата на ЦЕВ, реши континенталната волейболна конфедерация, съобщи официалния сайт на клуба. Тегленият днес в Люксембург жребий определи за първи съперник на шампионките белгийския отбор на Дофин (Шарлероа) – вицешампион от последните два сезона на Белгия.

Въпреки че по ранглиста на България се полага само едно място в третия по сила евротурнир – за Купата на претендентите, с оглед на регистриралите се отбори и подадените заявки ЦЕВ реши да премести пловдивчанки с едно ниво нагоре, което означава, че Марица ще изиграе минимум четири мача в евротурнирите през сезон 2015-2016.

В първия си мач срещу Дофин, Марица ще гостува в Белгия между 27 и 29 октомври, а реваншът в Пловдив трябва да се състои между 12 и 14 ноември. Във втория кръг победителят от този двубой ще трябва да премери сили с победителя от сблъсъка между германския Шверинер (Шверин) и чешкия УП Оломоуц (Оломоуц).  Загубилият пък ще премине в турнира за Купата на претендентите, където ще се изправи срещу победителя от срещите между германския Роте Рабен (Филсбибург) и португалския Атлетико (Вила Нова де Фамаликао).

Снимка: dauphines.be

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker