Локомотив ПловдивТопФутбол

Любослав Пенев или Крушарски? Някой трябва да се промени

В други времена назначаването на Любо Пенев за старши треньор на Локо Пловдив щеше да е топновина, защото и двете страни са от категорията маркови. Голям клуб наема голямо име, това е вън от съмнение. Дори обстояталствата от месец назад изкараха това назначение извън водещите. Навсякъде драми, в повечето случаи треньорски и на „Лаута“ като че ли накрая вече беше похлупак, който не получи полагащото му се внимание. И в цяла Европа имаше треньорско торнадо, като че ли такова чудо като през 2024 година не е било.

profittips-the best football tips

В нашата задача обаче се пита – защо в Локо Пловдив постоянно се прави нещо от нулата? И като клуб, по върховете на който все има нещо ново и като отбор, който аха да стане силен и нещо се чупи. Сега въпросът е кой е готов да се промени. Крушарски или Любо Пенев? Някой трябва да се пречупи, защото ако всеки е себе си, няма да стане нищо забележително. И двамата са остри камъни и не обичат да мълчат.

Любо Пенев точно заради това си тръгна от Пазарджик и както още го държи разочарованието от ръководството на Хебър (цитат – и предишният, и сегашният кмет се крият), едва ли се мести на 40 км на изток за още от същото. Сега Ел Голеадор обаче ще е под по-голям прожектор и ще се радва на по-голям обществен интерес.

Той напоследък все си тръгва надоразбран или недооценен. Особено от ЦСКА и то няколко пъти. Възможно ли е Крушарски да се промени? Шефът на Локо Пловдив със сигурност е наясно какъв таралеж в гащите си вкарва и че при Пенев няма как да минат коментари на титулярния състав и дори диктовка от ложата към треньорската стая. Щом Томаш си позволи да осветли тази комуникация и в крайна сметка си събра багажа, какво остава за Любо?

Иначе принудителните продажби на основни футболисти са ясни и неизбежни. Както казва шефът – важни са мангизите и този, който ги има. Но е важно и как той ще се разпорежда с тях и останалите активи. Въпросът е има ли какво още да се продава и с какво всъщност разполага новият треньор. И от там – ще има ли скоро отбор, който да избяга от сянката на Ботев. Това положение, при което градският съперник има повече средства, по-хубав стадион, по-добра тренировъчна база, по-организирана структура и в крайна сметка по-добър отбор, не се харесва на черно-бялата част на Пловдив. А търпението на феновете навсякъде си има лимит.

profittips-the best football tips

Това с 5-8 място като че ли ще е предначертано и лесно прогнозируемо, докато Ботев носи нисък коефициент за залог 1-4 място в края на редовния сезон. Така че при отговорните фактори на „Лаута“ ще трябва всеки да отстъпи от егото си, някой да се промени повече, друг по-малко и да се намери баланс, да се тръгне в посока нагоре, защото на Локо Пловдив не му отива просто да живурка. Също и на Любо Пенев вече му е време вече да направи нещо по-сериозно и извън ЦСКА.

Желю Станков, “Тема Спорт”

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker