бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Каква е схемата за трансфериране на футболисти по линията Ботев (Пд) – Лудогорец?

Цветомир Панов се превърна в шестия футболист на Ботев (Пд), който прави трансфер в шампиона Лудогорец в последните седем години.

Снощи 28-годишният бек подписа изненадващо с разградчани и до голяма степен остави с отворени усти феновете на “канарите”.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg вече писа за проблемната дясна зона на защитата, която ще се породи от напускането на Панов.

Умопомрачителна заплата за Панов в Лудогорец!

Любопитна е обаче и друга теза, която се закрепи още по-здраво в публичното пространство след трансфера на играча. Още отпреди няколко години в спортен Пловдив битува схващането, че Ботев (Пд) е “тест-период” за чужденци и българи с “някакви” качества. След добро представяне в определен период от време, Лудогорец отправя оферта към тях и ги купува.

С други думи, ако имаш потенциал, а Лудогорец те хареса, той първо би те изпратил в Ботев (Пд), за да провери качества ти на елитно ниво. При израстване и силна и постоянна игра, за кратък или дълъг период от време, “зелените” просто те купуват.

Такива играчи са Абел Анисе, Юнес Хамза, Цветелин Чунчуков и Жоао Пауло. Последният в списъка е Цветомир Панов. Йордан Минев също направи преминаване в Разград, още когато Ботев (ПД) се бореше да се завърне в елита (през 2012г.). През миналото лято обаче той се завърна в кв.Коматево.

TribunaPlovdiv.bg няма, и трудно някой би могъл да има, някаква потвърдена информация за подобна схметична трансферна политика отстрана на двата клуба. Ние просто вадим фактите, които са налице. А те са, че откакто Лудогорец е в елита на България (2011г.), шестима футболисти на “жълто-черните” са осъществили трансфер в посока Разград.

В това няма нищо лошо. Пазарът е свободен. Всеки може да види дали даден играч има достойнства, за да играе в неговия отбор. Тук обаче ситуацията е малко по-различна, тъй като говорим за размяна на състезатели между два отделни отбора.

Факт е, че Лудогорец взима най-изявените играчи на Ботев (Пд). Жоао Пауло бе голмайстор на тима през есента на 2016г. (12 гола), Чунчуков и Хамза бяха едни от най-перспективните футболисти през сезон 2014/2015г. Минев също разви качествата си и стигна до много високо ниво на представяне, записвайки над 120 мача за Лудогорец и вкарвайки няколко важни попадения.

Всичко това обаче обезкървява значително “жълто-черните”, като “краде” от тях блясъка на досегашното им представяне.

Интересното е, че от Лудогорец, при обявяване на трансфера на Панов снощи, сякаш се похвалиха в официалната си Фейсбук страница, че “десният бек е шестият пореден играч, който идва от Ботев (Пд) в последните 7 години”.

Любопитна е каква е цената на всичко това? И дали зад тези трансфери не стои друга, по-голяма и мащабна конспиративна теория? Кой знае…

TribunaPlovdiv.bg

Умопомрачителна заплата за Панов в Лудогорец!

Умопомрачителна заплата за Панов в Лудогорец!

Умопомрачителна заплата за Панов в Лудогорец!

Умопомрачителна заплата за Панов в Лудогорец!

Подобни

11 Коментара

  1. Зад всичко това стои и подарената купа на финала.Който иска да вярва но това е най-нагласеният турнир някога провеждан в България.

  2. Схемата е, издръжка на клуба иначе нова смърт, като онази от 2009-та! Само че този път Лудогорец ги ползват като сателит, но за замазване на очите дават и купа за пред хората! Какво спечелиха от тази купа жълтите? Един трансфер на Косоко, малко емоции в квалификациите на турнирите и две безстойностни тенекии във витрината си! За сметка на Лудогорец които спечелиха милиони евра а и обезкървяват съперниците си!
    Всичките 6 “трансфера” станаха заради невъзможност на коматевци да плащат заплатите им! Замислете се! Неделев пък им отказа, защото е звезда на село и взима германска заплата, дори и когато играе слабо! Нещо което в Разград нямаше да търпят! Така стана и с прехвалените от жълтите медии Чунчуков, хамза и жоао паоло! Факт! Този пък си тръгна също заради пари, защото е на 28 и това ще му е! 12 бона на месец за 2 години, ако ще да коси тревата!
    Няма лошо, но след всичките хвалебствени писаници за жълтите и реалната истина, селските за кой ли път стават за смях!? Ама мощно!

    1. Какво сме спечелили ли? Ами спечелихме Купа и Суперкупа на България. Представихме достойно страната в Европа. Незабравими моменти. И откога купите станаха безстойностни тенекии? Защо тогава са тези турнири? Да, вашата купа няма стойност защото я няма. СМЯХ! Ама мощно!

        1. Подарена е за тези дето като чуят Ботев и сънуват кошмари ДА за тях е подарена!!!Тя и вашата от 2002 е подарена но е във Кюстендил нали МАНГАЛ???

          1. Глупак селски, титлата на Локомотив и супертитлата бяха спечелени през 2004-та! Лайно жълто!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker