БотевЛокомотивФутбол

Община Пловдив запорира сметки на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) (обновена)

Задължения от близо 100 000 хил. лв. на футболните клубове Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) принудиха Община Пловдив да запорира сметките на двата клуба, научи TribunaPlovdiv.bg.

Задълженията на „смърфовете“ се появиха след развалянето на концесията за подлеза на Централна гара. При Ботев (Пд) ситуацията е малко по-прозрачна, тъй като там концесията по ст.“Христо Ботев“ си гълта пари ежедневно.

Именно и това е причината, поради която от „жълто-черния“ клуб желаят да развалят възможно най-бързо настоящия концесионен договор, и да съставят друг работещ такъв, с който да могат да започнат да строят. Или най-малкото, което е, да не натрупват допълнителни задължения.

Все още никой от ръководните фактори в двата клуба не дава обяснение за запорираните сметки.

TribunaPlovdiv.bg научи, че тези запори са станали в началото на месец ноември 2016г.

При пристигането си в Локомотив (Пд) собственикът Христо Крушарски се бе договорил с всички кредитори, на които клубът има да връща пари – НАП, различни фирми и футболисти, че сметките ще се погасяват поетапно. Разбира се, имаше и играчи, които не пожелаха задълженията да се разсрочват и си поискаха парите на момента. Крушарски успя да погаси тези задължения, така че Локомотив (Пд) в момента е финансово изряден.

Запорирането на сметките отстрана на Общината по никакъв начин няма да попречи на Крушарски и неговия клуб, тъй като в момента той еднолично вади финансовите средства за издръжката на „смърфовете“ от своя джоб.

След всеки един домакински мач от Локомотив (Пд) изплащат своите задължения към различните фирми и държавни институции. Това става на базата на събраните приходи от билети.

Любопитният момент в случая е фактът, че Крушарски инвестира приблизително 960 000 хил. лв., за новия терен на ст.“Локомотив“ през лятото. Очаква се, че близо 200 000 хил.лв. от ДДС да му бъдат върнати, което двойно покрива сумата по запорираната сметка, която според нашата информация е около 150 000 хил. лв.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker