Ботев ПловдивФутбол

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Собственикът и основен спонсор на ФК “Ботев” – Пловдив, Георги Самуилов се оттегля от клуба, обяви самият той.

По думите му причините са няколко.

Първата е в наследените тежести от предишното ръководство, които се оказват воденичен камък върху съществуването на отбора. Те са от времето на Цветан Василев.

“Щедрото” спонсорство на ексбанкера се е изразявало в кредити, които са в размер на около 12 милиона лева. Сега те висят като дългове, които на практика повличат след себе си нови проблеми.

Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион “Ботев”, която беше поверена на Василев. След фалита на КТБ спортното съоръжение е изоставено и недовършено.

“Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени”, обясни бизнесменът, цитиран от “Труд”. Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица, от която няма излизане.

Случилите се събития в “Ботев” принудиха през септември м.г. другия собственик – хотелиера Румен Чандъров, да излезе от клуба поради сложните взаимоотношения с феновете.

Капката преля заради упреците им към новото ръководство. Тогава Самуилов и Чандъров излязоха с декларация, в която попитаха кой управлява и кой кадрува в отбора – запалянковците, или собствениците.

В нея предупредиха, че са разочаровани и оттеглянето им ще бъде постепенно.

“Ботев” изпитва хроничен глад от липса на спонсори. Причина за това са и неразбориите, които отблъскват хората с пари. Самуилов е преценил, че самостоятелно не може да участва в издръжката на клуба.

Той припомня, че за последната година е направил немалко за отбора. Подменено е осветлението в базата в кв. “Коматево” според изискването на БФС. Отборът е регистриран за новия сезон в Първа лига.

Бяха взети няколко играчи, в никакъв случай клубът не е пред фалит.

“Всички заплати се дават ритмично, осигурени са възнаграждения и за месец напред”, поясни Георги Самуилов. Акциите са върнати обратно на сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на Съвета на директорите.

Палийски започна търсенето на нов собственик на Ботев

Подобни

7 Коментара

  1. ТРАГИЧНО!!!! КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЛКОВА ФУТБОЛЕН ГРАД КАТО ПЛОВДИВ, ДА ИЗПАДНЕ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ??!!! КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКИВА КЛУБОВЕ КАТО БОТЕВ И ЛОКОМОТИВ, ДА НЯМА КЪДЕ ДА СЪБЕРАТ ВЕРНИТЕ СИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ!!!???ЗАЩО СТАДИОН ПЛОВДИВ СТОИ КАТО МУЗЕЙ, ЗАЩО ???? ТИЯ ОБЩИНАРИ СА ЗА ТРЕПАНЕ, ЖАЛКО ЧЕ ТАМ ИМА И БИВШИ СПОРТИСТИ…. ДЕРБИТО НИ В ПЛОВДИВ Е ЕДНО НЕЗАМЕНИМО ШОУ, ТРЯБВА ДА ГО ИМА!!!

  2. Закривай това селско отборче сега Нап да им вземе базата и да вдигне МОЛ КОМАТЕВО на кого му трябва това отборче с дрогирани фенове които държат сметка на спонсорите си

  3. Какъв е смисълът от тази цяла радост, локомотивци? Нали Ботев ако го няма няма да има дерби на града,няма да ги има шегите, няма да има много неща?Защо?

    1. Ма много сте чувствителни и обидчиви,когато хуя ви е в гъза бе!!!
      Айде пак на село,че да се научите,да уважавате спонсори,ръководство,играчи,треньори!!!
      Самуилов ви го казва,не друг:НЕ МОЖЕ ДА МИ ИДВАТ ПО 1000 В КОМАТЕВО,И ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ,ЧЕ СИ ГОЛЯМАТА ПУБЛИКА!!!
      Не търсете вината в нас,в партии,общини и т.н.
      Сами сте си надробили всичко и ще си го сърбате!!!
      Защо да не се радваме?
      Вие не се радвахте,когато Динев беше изгонен и не се знаеше,дали ще съществуваме?
      НА КРИВ ХУЙ,ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ!!!

  4. Време е да се стегнем и да се направят карти за месец.Всеки един от нас да си плаща вноската която е над 100 лв и да издържаме клуба си сами.Друг вариант е видно че няма

    1. С 100лева ше издържаш няма нищо Стягай се да обикаляме села и паканки Приказката свърши Проекта Ботев умря Палийски открадна парите от Каузата Строежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker