бетано най-добър сайт за слот игри
ДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Локо скача на Левски в битка за полуфинал

Ръководство, футболисти и фенове трябва да подкрепят младите по пътя им от пепелта към върха

Преди малко повече от година един от юношеските отбори на Локомотив се бе разпаднал. По-голямата част от набор 1998 последва един от вече бившите треньори на „черно-бялата” школа, а за първата тренировка от „започналия наново” тим се явиха едва единадесет души. Няколко седмици по-късно тимът бе поет от Иван Петров – Чекиста, с който на Лаута дойдоха момчета от спортното училище. За по-малко от година „новият Локомотив” достигна до републиканско първенство, където отпадна от финалиста ЦСКА.
15 месеца по-късно малцина от онези единадесет са част от набор 1998, но носещите локомотивският дух са там. 15 месеца по-късно, възродененият от пепелта юношески тим на Локомотив е на прага на исторически четвъртфинален мач от турнира за купата на БФС. Съперникът е труден, но арената на събитията – наша. В петък от 14.00 ч. на изкуственият терен на Лаута, воденият от Иван Петров тим излиза срещу Левски в единствен мач за определяне на пролетния полуфиналист.
„Сините” влизат в този мач като фаворити. През тази година те нямат загуба, но имат равни с ЦСКА и ДИТ. През 2013-та пък „черно-белите” нямат загуба на собствен терен.
Наставникът на пловдивското Локо изгледа вчерашната победа на Левски над Славия с 2:1 на стадион „Георги Аспарухов”. Това си е събитие, имайки предвид, че през последните десет години едва ли някой от школата на Лаута е впрягал глагола „разузнавам”. Но в Локомотив от край време старание като това винаги е било по-важно от самия успех.
А успехът за Левски срещу „белите” дойде трудно, въпреки отсъствието на капитана Георги Янев и синът на Даниел Боримиров – Алекс. Славистите дори изпуснаха победата, като водиха с 0:1 десет минути преди края, а преди това на няколко пъти изпуснаха да поведат с повече. Играчите на Левски не бяха убедителни, но с непримирим дух, борба и воля за победа обърнаха мача за по-малко от десет минути в края.
Борба и сърце. Това трябва да покажат футболистите на Иван Петров в мача срещу столичани. Това ще е достатъчно и за онези, които трябва да дойдат да подкрепят младите ни таланти в петъчния следобед. Защото въпреки успехите на мъжкия тим, „борбата” и „сърцето” не винаги присъстват в големите мачове на водения от Сашо Станков тим.
Посредственото столично дерби между Левски и Славия бе уважено и от собственикът на „сините” Тодор Батков. Едва ли можем да си пожелаем присъствието на Константин Динев на изкуствения терен на стадион „Локомотив”. Но при всички случаи подобно внимание ще е не по-малко важно от сериозната инвестиция по изграждането на същия този терен от самия Динев преди близо две години. Но няма да има оправдание за всички негови подчинени, в това число и самите футболисти, за които няма да представлява никаква трудност да подкрепят „младата смяна” преди последната си тренировка в навечерие домакинството на Нефтохимик.
От там нататък всичко ще бъде в краката и ръцете на младите. Много от тях натрупаха сериозен опит в големите мачове от елитната юношеска група, където освен със сериозни имена, мерят сили и с година по-големи футболисти. Много от се биха като с равни в дербито срещу 17-годишните на Ботев, който надиграха под рева на повече от 500 души на Лаута, но паднаха от спорна дузпа още в първите минути. Да, там имаше и борба и сърце. Значи, същите отлично знаят какво се иска от тях и какво ги чака срещу Левски.
„От този мач няма какво да губим, може само да спечелим. Няма нищо срамно да загубиш от Левски. Но, ако го победите – всички ще говорят за вас.” Това са думите, с които старши-треньорът Иван Петров кратко, точно и ясно определя предстоящия петъчен футболен празник на момчетата си. Успех в подготовката им за него.
А за феновете на пловдивското Локо едно е ясно – такъв празник би бил невъзможен без тяхното присъствие и безрезервна подкрепа. Нека я дадем, дори с цената на някой изпуснат учебен час или пък защо не – по-кратък петъчен работен ден.

Lportala.net

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker