бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Локо Пд шокира „А” група и себе си

Коко Динев изкара от ръкава си нова порция чуждестранни открития

Определено Локомотив Пд е изненадата на „А” група през този сезон. Черно-белите ще зимуват на 5-о място с актив от 41 точки, само на 2 от третия Левски. Всъщност почти през цялата отминала кампания Локото държеше точно третата позиция. След загуба в последния кръг от Литекс тима от Лаута сдаде третата позиция. Безспорно с представянето си Локо Пд изуми не само „А” група и себе си. През лятото черно-белия тим мина през ада, а дори не се знаеше дали ще го има този отбор. След като се разбра, че Веселин Марешки повече не иска да издържа Локо Пд, Христо Бонев и Наско Узунов тръгнаха в търсене на нов благодетел.

Поради една или друга причина обаче редица бизнесмени отказаха да дават пари на пловдивчани. По всичко изглеждаше, че Локо Пд няма да има пари за „А” група и решението бе аматьорските групи. Все пак усилията на Зума и Узунов дадоха успех и на бял кон в парк Лаута се завърна Коко Динев. По неговото предишно управление феновете се надигнаха и поискаха той да си тръгне заради съмнителни резултати в някои от мачовете. Е, Локо пак опря да Коко. Бизнесменът веднага задейства връзките си и доведе цял нов отбор футболисти, а и треньор. Александър Станков пое кормилото на Локомотив, а в редиците на черно-белите се завърнаха Здравко Лазаров, Йордан Тодоров, Александър Тунчев и Мартин Камбуров. Към тях Динев прибави и нови имена, които изпъкнаха на по-късен етап като тунизийските братя Аймен и Тижани Белаид, Стелиос Илиадис, Крис Гади, Костас Казнаферис и Аласан Н`Дайе. Така малко по малко Локомотив се превърна в боеспособен отбор. Въпреки това целите на тима не бяха високи. Дори началниците на Лаута обявиха, че задачата пред тях е Локо да не изпадне. Черно-белите не само че са далече от дъното, а за кратко време се превърнаха в страшилище за грандовете. Още в първия кръг черно-белите измъкнаха равен от Армията, а дни по-късно биха Левски в Подуяне. Последваха победи над Локо Сф, Славия, Черно море и Берое. Черно-белите бяха на гребена на вълната, а феновете приеха радушно треньорския екип начело със Сашо Станков и благодетеля на тима Коко Динев. Локомотив е силен, когато феновете са зад гърба му. Така е и сега. Отборът от Лаута вече стряска всички, дори и шумните си съседи от Колежа. Голямата изненада е, че въпреки финансовите проблеми черно-белите са по-напред в класирането от богаташите от Ботев. Все пак трябва да отбележим, че жълто-черният тим е един от тези, над които Локо няма победа. В първото пловдивско дерби черно-белите паднаха с 2:0 срещу Бирената, а на Лаута мачът завърши без победител. Иначе в определен момент от сезона Локо имаше своите трудни моменти, а загубата в дербито за Пловдив бе един от тях. Дори след него се заговори, че главата на Александър Станков е на гилотината и се очаква всеки момент Коко Динев да му я махне. Благодетелят обаче даде картбланш на наставника и не сбърка.

Безспорно този сезон фурор с черно-белия екип прави нападателят Мартин Камбуров. Той се завърна на Лаута след кратък престой в ЦСКА. На Армията Камбура бе незабележим, но не може да се каже същото сега. Именно той в момента оглавява голмайсторската класация със своите 15 попадения. Освен за атаката, трябва да се отдаде значимото и на стража на черно-белите Йордан Господинов, който прави чудеса под рамката.

Сезонът е дълъг и класирането ще придобие още много промени. След добрия старт на Лаута отново замечтаха за евротурнири. Дали ще се случи, зависи само от тях. А няма да е изненада, ако Коко Динев през зимната пауза подсили тима с още някое друго качествено попълнение от чужбина.

Най-добрият Диего Фераресо

Левият бек показа качествата си през втората си година на Лаута и се утвърди като един от най-добрите на поста си у нас. Бразилецът се разписа 1 път и даде 1 асистенция.

Откритието Аймен Белаид

Мартин Камбуров

Камбуров е не само голмайстор на Локо, но и на цялото първенство. 15-те му гола от началото на сезона са основната причина отборът да е сред фаворитите за евроквотите напролет.

Разочарованието

Станислав Маламов
Младият халф бе определян като една от големите надежди на пловдивския футбол в началото на сезона, но формата му падна стремглаво и в момента той дори не попада в групата за мачовете.

Маратонецът

Йордан Господинов
Стражът на черно-белите не е пропуснал нито минутка от началото на първенството. За 23 мача той е допуснал 28 гола, но и в 8 срещи запази мрежата си суха.

Върхът
Безспорно най-силните мачове на Локото бяха победите над грандовете Левски и ЦСКА. Сините ядоха бой на собствения си стадион още във втория кръг на първенството, а червените бяха покосени с фамозен гол на Крис Гади още в първата минута в мача на Лаута.

Падението
Най-ужасният момент за феновете на черно-белите бе загубата от Литекс в последния кръг преди паузата с 2:5. На Лаута локомотивци се опитаха да се надиграват с ловчанлии, но разликата в класите доведе до разгрома.

Живко Сребрев, Дарин Димитров – “7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker