Дербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив остана без лиценз за Европа

Локомотив Пловдив остана без лиценз за Европа, точно преди Пловдивското дерби, пише “7 дни спорт”. На този етап все още няма официално предупреждение от клуба.

Според запознати от Локомотив на практика доброволно са се отказали от лиценза за Европа. Причината финансовата неизрядност на клуба и застрашеният лиценз за “А” група.

Клубът дължи 70 000 лева към бивши свои играчи.

Единственият шанс на Локомотив да играе в Европа е ако направи чудото в сряда срещу Лудогорец и отстрани шампионите. В първата среща Лудогорец победи с 2:0 в Разград. Дори и да успеят “смърфовете” няма да играят в Европа ако впоследствие триумфират и с купата.

По информация на “7 дни спорт” към момента пари са получили само двама от петимата футболисти – Мартин Кавдански и Рангел Абушев. На защитника, който претендираше за 3 месечни възнаграждения, е изплатена голяма част от дължимата сума, след като в крайна сметка се е отказал от част от дължимото. Цялата сумата, която се дължеше на Кавдански, беше в порядъка на 10-14 хил. лв. с лихвите. При Абушев пък е преведена само едната от двете заплати, а за втората е договорена отсрочка. Ръководството на Локомотив се е договарило с представители или адвокати и на останалите трима – Тодор Тимонов, Георги Стефанов и Пламен Крачунов, но пари по сметките им все още не са постъпили. Първите двама си търсят по 3 заплати, а защитникът на ЦСКА – 4 плюс транш. Сега Локомотив (Пд) разполага със срок до 30 април да уреди въпроса с футболистите, за да получи лиценз за “А” група. Очакванията са в това отношение „черно-белите” все пак да нямат проблем и да се сдобият с разрешително за елита за следващата кампания.

От Локомотив (Пд) дължат пари и на Атанас Узунов. Кумът на Христо Стоичков обаче направи отсрочка за борчовете на черно-белите.

Следи всичко преди Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker