Ботев ПловдивДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив и Ботев с битка за място на престижен турнир

След вчерашната победа над Металик (Сопот), момчетата на Васко Ангелов взеха скалпа не на кой да е, а на връстниците си от Левски (София). Това се случи на втория ден от турнира в Сопот, спонсориран и организиран на високо ниво от шведската компания SKF. Днес, малките локомотивци изиграха равностоен мач срещу столичани, като в последните десетина минути показаха невероятно мъжество и характер, като настъпиха здраво към вратата на представителите от една от най-добрите школи в България.

“Поздравявам момчетата, че играха със самочувствие срещу отбор като Левски. Получи се равностоен мач и много здрава битка. Изненада бе дори за мен, че в последните 7-8 минути вдигнахме оборотите, натиснахме противника и подобрихме разиграванията помежду си. Всичко се случи в последните минути, при центрирания от статични положения. При първия гол добавката бе на Даниел Касабов, малко по-късно голът отбеляза Ияд Хамуд. Време за отговор от страна на противника нямаше” коментира ентусиазиран старши-треньорът на “черно-белите” Васко Ангелов.

И днес децата на Локомотив ще си легнат лидери в “А” група от турнира, като утре спорът за първото място, даващо място на финал, ще се разреши с пловдивско дерби с Ботев от 16.30 ч. на градския стадион в Сопот. Градският съперник победи Металик днес със 7:1, но след вчерашния си равен с Левски е на второ място с 4 точки, докато Локомотив е първенец със 6 пункта и без допуснат гол – голова разлика 7:0.

При победа или равен в утрешното дерби момчетата на Васко Ангелов ще спорят за първото място с лидера от група “Б”. Най-добрият отбор от турнира ще получи право да пътува до Гьотеборг (Швеция) през юли, като участник в най-големия международен турнир “Готиа Къп” 2014. В противен случай, битката ще бъде за третото място, срещу втория от другия поток.
От ръководството на ДЮШ към Локомотив (Пловдив) и “Сдружение Бъдеще за Локомотив” пък поздравиха всички наши момчета, защитаващи със сърце, дух и борба свещеното черно-бяло райе на престижния турнир.

lportala.net

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker