Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивПърва ЛигаТопФутбол

Локомотив е вицешампион и по получени дузпи, Ботев е в дъното

През всеки един от изминалите 10 сезона, в които Лудогорец ставаше шампион на България по футбол, към клуба бяха отправяни критики, че получава твърде често дузпи. Подобни подмятания имаше и от началото на настоящото първенство.

Оказва се тъкмо така – действително Лудогорец е отборът, който е получил най-често в Първа лига правото да изпълнява 11-метрови наказателни удари. Доказва го новият анализ на Международния център за спортни изследвания (CIES), който е насочен към честотата на назначаване и отбелязване на дузпи в европейските клубни първенства.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Разгледаният период в изследването е от началото на сезон 2018/19 до 10 януари 2022 година (3,5 сезона). В този отрязък от време разградският тим е получавал дузпи на всеки 435 минути – общо 33. В България няма тим, който по-често да е имал правото на 11-метрови удари.

tribunasofia

Следващият в това отношение е Локомотив (Пд), който е имал такива възможности средно на 471 минути (30 дузпи). После е Левски – веднъж на 487 минути, и т.н. А най-рядко дузпи в първенството получават Ботев (Пд) – общо 13 дузпи или веднъж на 1071 минути, както и Ботев (Вр) – на 796 минути.
На фона на често отсъжданите наказателни удари обаче Лудогорец далеч не е пример за ефективност. 10-кратният шампион е чак на пето място по процент успеваемост от 11-те метра – 79%, с колкото е и Славия.
bet365
Най-добре се възползват от предоставените от реферите шансове Локомотив (Пд) и Берое – по 86%. Следват Левски (82%) и пловдивският Ботев (80%). Най-рядко пък си реализират дузпите играчите на ЦСКА-София (58%), пише “Сега”. Пред тях са Черно море (61%) и врачанският Ботев (62%).
CIES разглежда и още един показател – на колко от създадените голови положения от един отбор има дузпа в негова полза. Тук Локомотив (Пд) води с дузпа на всеки 25 чисти ситуации. Следва Берое с една на всяко 28-о положение. Лудогорец е в “златната среда” – пети, с дузпа на всеки 33-ти шанс за гол. На дъното е ЦСКА-София – наказателен удар на всеки 38-и шанс, и Ботев (Пд) – на всеки 54-ти шанс.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker