Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив – Ботев Дербито на България (превю)

Утре от 14:00ч. на стадион “Локомотив” в парк “Лаута” ще се изиграе 94-ят сблъсък между Локомотив и Ботев на ниво “А” група. Пловдивското дерби ще е общо трето за тази година и второ за настоящия сезон.

Дербита през 2013г.

Първото дерби за годината беше на 8 май 2013г. на стадион “Христо Ботев” и завърши 0:0.

На 14 септември 2013г. се игра второто дерби през годината отново на стадион “Христо Ботев”, тогава Ботев успя да победи с 2:0 с два гола на Абел Анисе в 18-та и 55-та минути.

Това е абсолютен рекорд от началото на Пловдивските дербита, като 2013г. ще остане в историята като първата и за момента единствена година, в която дербито се играе цели трети път (утре ще е третият път). За момента в една годината са се играли най-много по две срещи, а единствената година през, която дербито се играе два пъти в един сезон е 1985г., а това 2013г. ще стане втората година, в която дербито ще се играе два пъти в един сезон.

Дербито в битка за 3-то място:

Рядко Ботев и Локомотив през годините са били един до друг в класирането. Почти винаги разликата в класирането при дербитата е било близо 5 места, като и двата отбора са си сменяли местата през годините. Сега двата тима са един до друг в класирането и поделят 3-то място, Ботев е на 3-та позиция заради победата си в първото дерби за сезона и по-добрите си показатели. Победителят утре ще дръпне с три точки пред градския си опонент, 5 кръга преди края на редовния сезон. При равенство двата тима ще останат с равни точки и след този кръг.

Най-старият и най-младият са най-успешните в дербито:

Доста любопитна подробност е, че един от най-възрастните в дербито утре Мартин Камбуров е с най-много участия в дербито общо 8 пъти. Камбуров има 1 среща за Ботев и 7 за Локомотив с 2 гола. Един от най-младите на терена утре Тодор Неделев пък е най-ефективният футболист от всички участници в дербито утре, той има на сметката си 3 дербита, в които е отбелязал 2 гола и има една асистенция.

Само трима от играчите са се разписвали:

Едва трима от играчите, които ще играят утре са се разписвали в дербито. Както вече споменахме Мартин Камбуров и Тодор Неделев са с по два гола, а другият който се е разписвал в дербито е Абел Анисе също с два гола.

Двама са играли и за двата отбора:

Тодор Тимонов и Мартин Камбуров от Локомотив са играли в дербито и от двете страни. Камбуров има 1 мач за Ботев и 7 за Локомотив, а Тимонов 4 мача за Ботев и 1 за Локомотив.

Две дербита през декември и два хикса:

До момента два пъти дербито се е играло през декември и двата пъти завършва наравно. 0:0 на 22 декември 1962г. и 1:1 на 14 декември 1985г.

Рекорден брой чужденци в дербито:

За първи път в историята на дербито можем да станем свидетели на най-голям брой чужденци в групата за двубоя. До момента рекордът се държи от двубоят на 31 октомври 2009г. със 17 чужденци в групата и 14 от тях взеха участие в дербито.

Сега 18 чужденци могат да попаднат в групата на двата тима, като за първи път в историята чужденците са почти поравно. 10 за  Ботев и 8 за Локомотив.

Контузени и наказани:

И в двата отбора всички са на линия за дербито и имат шанс да влезнат в групата за двубоя.

Вероятни състави:

Локомотив: Йордан Господинов, Диего Фераресо, Александър Тунчев, Валери Георгиев, Йордан Тодоров, Аймен Белаид, Тижани Белаид, Аласан Н’Дайе, Здравко Лазаров, Крис Гади, Мартин Камбуров

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Вандер Виейра, Ромарио Кортзорг, Абел Анисе, Иван Цветков

[textmarker color=”C24000″]ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ ОТ “ПРЕДИ ДЕРБИТО”[/textmarker]

Преди дербито: Рекорден брой чужденци в Пловдивското дерби

Преди дербито: Две Пловдивски дербита през декември и две ремита

Преди дербито: Само трима от настоящите играчи на Ботев и Локомотив са се разписвали в Пловдивското дерби

Преди дербито: Тримата най-стари и най-млади играчи в Пловдивското дерби

Преди дербито: 9 от Локомотив и 4 от Ботев с шанс да дебютират в дербито

Следи всичко около Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker