Ботев ПловдивДюшФутбол

Литекс излъга Ботев при U19

Ботев загуби с 1:2 от Литекс в дербито от 28-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят бе предвиден да се проведе на един от естествените терени на базата в “Коматево”, но заради проливен дъжд минути преди началото бе преместен на изкуствения терен и започна с 10-минутно закъснение. Двата отбора направиха интересен двубой, в който си разделиха по едно полувреме.

“Оранжевите” започнаха по-активно срещата и в 7-ата минута футболист на гостите получи топката по десния фланг и шутира, но Филип Димитров се намеси добре и спаси. Последваха няколко неточни удара към вратата на “жълто-черните”, преди да се стигне до 20-ата минута, когато ловчанлии откриха резултата. Гостуващият тим получи право да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле на Ботев, а Чавдар Ивайлов с красиво изпълнение прати неспасяемо топката в мрежата на пловдивчани.

В 28-ата минута Литекс организира нова опасна атака, при която нападател стреля към вратата на Димитров, но топката се удари в тялото на защитник. 2 минути по-късно гостите бяха близо до втори гол, но Филип Димитров отрази силен шут от близка дистанция. В 40-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на “канарчетата”, където нападател в “оранжево” я засече с глава, но тя профуча над вратата.

След почивката възпитаниците на Костадин Видолов заиграха далеч по-добре и взеха инициативата в свои ръце. В 50-ата минута Серкан Юсеин центрира от ъглов удар и Атанас Куманов отправи удар към вратата на “оранжевите”, но той бе твърде слаб и не затрудни стража на гостите. В 61-ата минута резултатът бе изравнен след ново центриране на Юсеин от ъглов удар, от което се възползва Емил Камберов, който с глава прати топката в мрежата на Литекс – 1:1.

Жълто-черните” контролираха случващото се на терена и играта се водеше предимно в половината на ловчанлии. В 72-ата минута Гери Димитров подаде към Емил Камберов, който атрактивно с петичка се опита да намери Наско Милев, но стражът на Литекс разгада атаката на пловдивчани и улови топката. Така се стигна до 86-ата минута, когато “оранжевите” центрираха от ъглов удар, а Пламен Гълъбинов бе оставен абсолютно непокрит и от близка дистанция донесе успеха на отбора от Ловеч.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker