НационалиТопФутбол

Лечков: Нека дойдат 30 хиляди, да платят 100 лева и да псуват! Ако това ще даде резултат, нямам проблеми

“Ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион.” Това заяви в студиото на “Тази сутрин” по bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Според него родният футбол не получава достатъчна подкрепа от държавата, а политиците държат клубовете в зависимости. Лечков подчерта, че решението за евроквалификацията с Унгария, около чието провеждане се разрази скандал, е взето от УЕФА.

profittips-the best football tips

“Искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа.”, каза Лечков.

“Нямаме един стадион като хората, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион! Ние нямаме един проект за стадион в България. Единствената организация, което е самостоятелна, е БФС. Ние, когато играем на националния стадион, плащаме наем. Да, националният отбор няма резултати, но иначе федерацията си съществува по перфектен начин.”

“Изкушението е голямо да се коментира футбол в момента. И този министър-председател (Николай Денков) ще си отиде, пак няма да има стадион в България. Аз съм част от БФС, защото плащам за футбол всеки Божи ден. Не може да се сравняваме с Унгария, там премиерът е друг, той направи стадиони. Ние продължаваме да си функционираме като федерация.”

“Като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Ние всички носим отговорност за държавата. Футболът все пак е една игра, не виждам как сме се изложили. Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. Но в крайна сметка, решението за провеждането на мача го взема УЕФА. Аз не чух от отсрещната страна нещо конкретно.”

“Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Допитахме се до СДВР, тъй като заради съвременните технологии разбираме, че има опасност нещо да се случи по време на мача. Моето лично мнение е, че трябва да има публика, но в случая не аз взимам решение.”

“Съвсем нормално е да се вика за оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лв, да влязат на трибуните и там да скандират.”

profittips-the best football tips

“Нека дойдат 20, 30 000 човека, да псуват и да си платят по 100 лева. Нямам нищо против, ако мислите, че ще има резултат. Ако мислите, че това е решението. Това не е сериозно.”

“Президентът на БФС се избира от клубовете и техните представители на конгреса, а не от запалянковците. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека.”

“Когато наближи мач на националите, се говори за едно и също, а не за политика. Защо като китайска капка дълбаем само на едно и също място? Трябва да стане ясно на всички, че решението за преместването на мача и мястото на провеждането му е на УЕФА, а не на БФС.”

profittips-the best football tips

“Хората, които са избрани от клубовете си и участват в конгреса, те гласуват и избират президент. Не запалянковците, с цялото ми уважение към тях.”, заяви героят от САЩ ’94.

Лечков припомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 г., гласувал е за него и разчита да си го довърши. Самият той не бил сред хората, готвени за заместници на Михайлов.

🍊Ексклузивна игра Hot Deco Branded Game Inbet от Amusnet🍊

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker