Извън БългарияФутбол

Левски с трансферен удар: Ще спасява кариерата на…

Сърбинът Боян Йоргачевич ще помага с избора по привличането на вратар в Левски през зимата. На “Герена” искат да се подсилят на тази позиция, тъй като в момента капитанът Божидар Митрев няма реална конкуренция.

Върналият се в клуба през лятото Александър Любенов започна като титуляр единствено при гостуването на Ботев, но тогава направи груба грешка, която доведе до обрата с 2:1 в полза на жълто-черните, пише gol.bg

След това Любенов не бе пуснат в игра дори в двубоите за Купата на България срещу втородивизионните Ботев Гълъбово (1:0) и Монтана (1:0). Йоргачевич прекрати договора си с Левски малко след началото на сезона. Той се раздели с публиката на сините по време на домакинството на Лудогорец.

Боян има уговорка със собственика на клуба Спас Русев да бъде скаут на сините и да помага при избора на играчи под рамката. Николай Михайлов пък отново е вариант за сините. Левски излезе с конкретно предложение към него през месец септември, но до договор между двете страни не се стигна.

Юношата на клуба все още е без отбор, след като се раздели с турския Мерсин през лятото. След като отказа предложението на сините, Михайлов бе на проби в английския Кристъл Палас. Отборът от Висшата лига обаче не одобри сина на президента на БФС Борислав Михайлов.

След това интерес към вратаря декларираха и два кипърски клуба – АПОЕЛ, където играе Живко Миланов, както и Анортозис, в който са миналите през „Герена” Иван Бандаловски и Владимир Гаджев.
Вратарят обаче не подписа с нито един от тези отбори и продължава да се готви самостоятелно с Димитър Иванков в ролята на личен треньор. През 2007-а година Николай премина от Левски в Ливърпул, но не записа и минута, след което беше даден под наем в холандския Твенте. От 2010-а холандският клуб го откупи, което е и най-добрия период до момента в кариерата му.

Михайлов има общо 15 мача за първия тим на Левски, като е играл в “А” група, Купата на България, Купата на УЕФА и Шампионската лига. Именно в ШЛ е последната му среща за столичани, когато направи една грешка при поражението с 0:3 от Вердер (Бремен) на стадион “Васил Левски”.

Той дебютира преди да навърши 16 години в първенството, когато пази 90 минути при победата с 2:1 над Черно море на стадион “Георги Аспарухов”.

 

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker