ЛевскиПърва ЛигаФутбол

Левски с огромен бюджет при смяна на собствеността, гони Лудогорец

Левски ще има рекорден бюджет през следващия сезон, ако се стигне до смяна на собствеността на клуба, пише „Тема Спорт“. Сериозен интерес към мажоритарния пакет акции на сините проявява маститият сръбски бизнесмен Драган Солак. Той вече има в портфолиото си от компании и футболен клуб от английската Висша лига – Саутхемптън. Солак го контролира чрез фирмата „Спорт Републик“, чийто основен акционер е именно телевизионният магнат. Той държи 80% от дяловете на английския клуб. Наред с това Солак оперира и на българския пазар. Той е собственик на United Group, под чиято шапка е и българският гигант Nova Broadcasting Group, както и VIVACOM.

Вече са проведени няколко кръга преговори между двете страни. От страна на Левски са участвали собственикът Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов. Представители на Саутхемптън и „Спорт Републик“ са били Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. Наред с това те са изгледали и финала за Купата на България с ЦСКА-София. Посредник пък е бил бившият бос на Левски Спас Русев.
Ако се стигне до сделка, Левски ще разполага с много солиден бюджет. Сините ще имат сериозни средства, които ще гонят тези, с които оперира хегемонът на родната сцена Лудогорец. Целта ще е сините да детронират разградчани и да сглобят отбор, способен да атакува Шампионската лига. Коментирани са суми от над 30 милиона лева. Естествено, първоначалните усилия ще бъдат насочени към покриването на дълговете на клуба, както и по инвестиции в базата. Най-важната задача за треньора Станимир Стоилов пък е построяването на нов стадион. Кандидат-инвеститорите засега са индикирали намерения за наливане на 50 милиона лева за пълното доизграждане на „Георги Аспарухов“.
В момента в Левски преценяват много внимателно ситуацията. Точно преди година те се опариха сериозно. На 24 май 2021-а Наско Сираков обеща на феновете, че клубът ще има чуждестранен собственик, който ще построи нов стадион. След това на сцената излезе англичанинът Джо Диксън, а целият случай се превърна в афера и завърши с пълен крах, като клубът бе на крачка от фалит. И тогава, а и сега се размахват сериозни суми. Дали обаче ще се стигне до сделка, а след това и до рог на изобилието на „Герена“, тепърва предстои да се разбере.
Засега сините предпочитат да я карат по-кротко и да не летят в облаците, защото вече се париха. Клубът постепенно взе да стъпва на краката си най-вече благодарение на ентусиазма на феновете. С инициативи по кампанията „Левски е вечен“ в касата постъпиха над 2 милиона лева от 9 февруари насам. Вече бе учредено и сдружение „Левски на левскарите“. Членството в него ще струва 200 лева на година, като целта е при масовост след време да може да придобие акциите на футболния клуб. Повече подробности за него ще има на 24 май, вторник. И сините се надяват да се възползват от оживлението, което цари сред феновете.
На този етап от „Герена“ не се изхвърлят с правенето на лятна селекция, въпреки че вече си осигуриха подписа на бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов. Паралелно с това обаче вървят и разговори за евентуална смяна на собствеността. Предстои да узнаем как ще завършат те.

Колело на Късмета: Безплатни Завъртания и Залози, Без Депозит, Всеки ден, Всеки печели

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg