Ботев ПловдивЛевски СофияЛокомотив ПловдивЛудогорецТопФутбол

Левски с най-много фенове в България, Лудогорец изпревари Локомотив и Ботев

Левски е отборът с най-много фенове в България, като те са 40% от интересуващите се от футбол у нас. Това показва социологическо проучване на изследователския център “Тренд”, поръчано от “сините” през 2021 г. Обърнато в числа това означава, че левскарите в България са приблизително 750 хил. души. За сравнение, големият опонент ЦСКА – София разполага с около 560 хил. привърженици в страната сред пълнолетното население.

profittips-the best football tips

Не се регистрира съществена динамика при интересуващите се от футбол спрямо тяхната възрастова група. Единственото изключение правят хората на 70 години, които в отчетливо по-малка степен декларират, че “много” се интересуват от футбол.

В националното представително изследване са анкетирани 1004 души на възраст над 18 години. Във всички целеви групи доминират твърденията, че във футбола има твърде много политика и че футболът се върти около парите.

На трето място по фенска маса е Лудогорец с 8%, като при разградчани се наблюдава тенденция към скокообразно увеличение на феновете с всяка година. Проучване на ESTAT показва, че феновете на Лудогорец през 2019 г. са 5,8% от всички привърженици в България, докато две години по-късно вече са 8%. Профилът на запалянковците включва млади хора, като се наблюдава тенденция те да не са основно от Разград и региона, а от цяла България. Това е единственият отбор, освен Левски и ЦСКА – София, за който се наблюдава подобна особеност.

profittips-the best football tips

Имайки предвид демографския профил на фена на Левски в страната и броя и профила на българите в чужбина, може да се предполага с голяма степен на убеденост, че “сините” разполагат с фенски резерв от между 120 и 150 хил. души извън границите на страната. Тъй като проучването е правено само на територията на България, можем само индикативно да бъдат очертани границите на синята общност.

“Мач Телеграф”

HIT WIN в WINBET – 1 000 000 лв. кеш суми + 1 000 000 бр. Безплатни Игри

Подобни

3 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker