бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Купата и “черно-белите” мечти на хоризонта

Началото на четвъртфиналните битки за Купата на Бългаиря се поставя днес на стадион “Ивайло” с мача между местния Етър и Локомотив Пловдив.

Двубоят е от 18:30 часа, като него ще можете да проследите на живо в TribunaPlovdiv.bg.

Двата тима имаха амбиции да се доберат до Топ 6 с представянето си в редовния сезон, но малко не им достигна. Финалният спринт на “болярите” не беше достатъчен за място там, а лъкатушенията на старта на пролетта се оказаха с твърде висока цена за “железничарите”. Затова двата тима хвърлят всичко за Купата.

Там пътят към участие в Европа изглежда по-кратък. И Етър, и Локо са лидери в своите потоци във втората половина на класирането и на практика продължават в следващата фаза за борбата за Лига Европа. Но през първенството пътят минава през поредица баражи, така че през втория по сила турнир може да има и по-пряк излаз към евротурнирите.

Добрата новина за наставниците Красимир Балъков на домакините и Бруно Акрапович на гостите е, че нямат почти никакви проблеми със съставите си. Великотърновци ще са само без нападателя си Флорент Боджадж, който пропусна последните два мача заради травма. Пловдивчани ще са само без вратаря Мартин Луков, но за неговото място има подходящ заместник – Илко Пиргов.

И двата отбора имаха сравнително лесен път до тази фаза. “Виолетовите” се справиха с втородивизионния Литекс, както и с боксовата круша на елита Верея, за да стигнат до финалната осмица. “Черно-белите” елиминираха втородивизионния Поморие, както и Дунав, за да бъдат на 1/4-финалите.

Далеч преди навечерието на двубоя от двата щаба вече обявиха, че ще хвърлят всички сили за спечелването му. Причината за този огромен интерес към Купата на България е и отпадането на голяма част от фаворитите, така че силите ще бъдат изравнени и при един евентуален полуфинал.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker