бетано най-добър сайт за слот игри
Други спортовеИзвън България

Кубрат смаза Букър, очаква Руис или Джошуа в битка за световната титла

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев (вече 28-1, 14 КО) постигна по категоричен начин 28-ата си победа на галавечерта на “Топ Ранк” във Фресно, Калифорния. 38-годишният софиянец смаза от бой Райдъл Букър (26-3, 13 КО), но американецът заслужи парите си и успя да оцелее без да бъде нокаутиран. Естествено, съдиите отсъдиха безапелационна победа за Кобрата – 99-91, 98-92, 98-92.

По убедителен начин българинът защити статута си на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс, а шанс да я спечели той трябва да получи до 31 май 2020 година. Опонент ще бъде победителят от дългоочаквания реванш в края на 2019-а между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

Райдъл Букър 12 години бе в затвора и далеч от профи бокса, но показа защо никога в кариерата си не е бил нокаутиран – единствено е бил пращан в нокдаун от Джеймс Тони през 2004-а, като тогава Тони е на върха в тежка категория и тъкмо е бил нокаутирал легендата Ивендър Холифийлд.

ПЪРВИ РУНД

Букър започна активно с ляв прав в главата на Кобрата, като въпреки че вървеше назад, постоянно търсеше контакт с водещата си лява ръка. Българинът отговори с удари в тялото, като към средата на рунда вече също демонстрира активност със своя ляв прав, който е бил най-доброто му оръжие досега в кариерата. Кубрат заграждаше опонента си и го натика до въжетата, като в самия край на 3-те минути наниза ляв прав и ляво кроше в главата на Букър.

ВТОРИ РУНД

Американецът явно имаше стратегия да търси попадения в тялото, но Кубрат започна да отгатва неговите ходове и да парира, сваляйки гарда. Две поредни леви крошета на Пулев обаче натикаха Букър до въжетата, но нашият боксьор продължаваше да бъде много внимателен в подхода си. Десният прав на Кобрата също започваше да влиза в употреба, а съперникът му се опитваше да се измъкне от опасността с леви прави. Като цяло вторият рунд бе доста по-добър за софиянеца.

ТРЕТИ РУНД

Кобрата започна активно от първата секунда с комбинация ляв-десен, а после и ляво кроше в главата на Букър. Американецът все по-често се озоваваше залепен за въжетата, но контрираше с леви крошета. Бившият затворник навеждаше главата си достатъчно добре, за да избегне вторите удари на Кубрат след водещия ляв прав. Пулев, естествено, се нагаждаше към това поведение и не спираше да държи под напрежение опонента си.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

В паузата между 3-ата и 4-ата част дясното око на Букър бе силно подуто и лекарският екип се стараеше всячески да го третира. Той очаквано стана по-рисков с играта си и дори заби дясно кроше в главата на Пулев, което го респектира. Кобрата усети, че трябва да е още по-внимателен, но и активен, за да се възползва от натрупаното предимство. Десен ъперкът от българина подсказа, че той се е настроил към навеждането на главата на противника му, а после последваха и попадения в тялото. Букър отнесе няколко крошета, след което залиташе по пътя си към стола.

ПЕТИ РУНД

Кобрата разцепваше гарда на американеца с бързата си лява ръка, но Букър винаги отговаряше с леви прави, когато бе притискан до въжетата. Пулев обаче сменяше чудесно ъглите и не спираше да тормози опонента си с ъперкъти, като навлизаше и в къса дистанция. Реакциите на Букър ставаха по-забавени от канонадите на Кобрата, а бившият затворник започваше предимно да опитва да се спаси с клинчове. Гонгът дойде в подходящ за него момент, но американецът изглеждаше все по-изтощен.

ШЕСТИ РУНД

Пулев започна отлично с три десни крошета и все по-уверено вървеше напред, за да търси комбинации. Букър също вкара две десни крошета от близка дистанция, за да индикира, че се пробужда и все още може да бъде опасен. Ново дясно кроше и ъперкът на американеца дори го надъхаха и той започна да говори на Кобрата. Пулев доста по-често разчиташе на дясната си ръка след това и прекара втората половина на рунда, притискайки съперника до въжетата. Все пак, бившият затворник сякаш се пробуди в шестата част.

СЕДМИ РУНД

Десни прави и десни крошета засипаха лицето на Букър в началото на седмия рунд, като американецът бързо-бързо се оттегли към въжетата. Ъперкът и дясно кроше отново вкараха разнообразие в атаките на Кобрата, който не обръщаше внимание на словесните закани на съперника си. Букър едвам издържа до края на рунда, в който изяде доста десни крошета и нямаше търпение да седне на стола си.

OСМИ РУНД

Букър рано-рано изпадна в глуха защита и търсеше клинчове, но Пулев не се “хващаше на въдицата”. Българинът продължаваше да редува десни прави с десни крошета, но опонентът му показваше, че носи на бой. Все по-рядко американецът отвръщаше на атаките на Кобрата и рундът премина под пълната диктовка на Кобрата.

ДЕВЕТИ РУНД

Кобрата получи инструкции от ъгъла си да опитва повече десни крошета в тялото и се стремеше точно към това в началните секунди на деветия рунд. Букър продължаваше да търси клинч, за да се измъкне от неприятности, но Пулев контролираше дистанцията и търсеше правилния ъгъл за ударите си. Левият прав на Кобрата влизаше в по-голяма употреба в този рунд, като той не спираше и да комбинира с дясно кроше. Последните три такива олюляха американеца, но той продължаваше да стои на краката си.

ПОСЛЕДЕН РУНД

Букър започна рунда с клинчове, но там Пулев се чувстваше достатъчно комфортно, за да не получава изненадващи удари. Кобрата не спираше да го тика към въжетата и не спираше да атакува, като все пак американецът изпълни плана си да оцелее.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker