ЛокомотивФутбол

Крушарски шокира наши сънародници в Южна Америка

Бизнесменът и доскорошен собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски не пропусна да уважи българската колония в Аржентина и при последното си пътуване до Южна Америка. Той зарадва нашите сънародници в Комодоро Ривадавия с тъпан, кавал, гайда, носии, книги и най-вече със специално лично отношение.

Крушарски сложи украсената с трибагреника престилка и приготви гювеч, с който нагости компанията в клуба, където често се събират, за да пазят духа на българщината.
„Има момичета с ангелски гласове, които пеят народни песни и рецитират на български без никога да са идвали в България. И друг път съм ви разказвал, че тези хора са повече патриоти от нас и обичат много родината на дедите си.
Помагам им, защото ме е срам от това, че нашата държава не прави нищо, за да приобщи тези българи към родината. Посланикът казал, че трябва да пита, за да им купи две книги за 120 лева. Представяте ли си?
Занесох им гайда, а на нея свирят даже ламбада. Аз опитах да засвиря, но не мога. Не ставам за тази работа. Сред тях обаче има майстори и най-вече желаещи да се учат. Скоро ще доведа част от тях и в България, но е много важно да им се намери учител по български, който да поддържа нашия език и сред децата им“, коментира Крушарски пред „Телеграф“.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker