Локомотив ПловдивТопФутбол

Крушарски: Трудно се отказах от поста в БФС, ще има обжалване на Конгреса! Няма да остана безучастен

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширна пресконференция за “ПресклубБългария”. Той разкри защо се е отказал от битката за президент на БФС и защо взе решение да подкрепи Михаил Касабов.

Крушарски добави, че познава много добре Георги Иванов-Гонзо. Бившият голмайстор на Левски работи в Локомотив Пловдив. Според Христо Крушарски той е добър футболист, но не става за ръководител.

„В България вечно се оправдаваме. Решението да се откажа го взех доста трудно. Този Конгрес виждам, че ще се разводни. Ще има разпределение на гласовете. Този избор ще се обжалва и ще продължава да се точи. От разговорите, които водих с моите опоненти, стигнах до Михаил Касабов, защото той все пак е немски възпитаник. Познавам го от времето на Иван Славков, имал съм допирни точки с него, знам му възможностите. Едно е да си президент, друго е да си вицепрезидент. Убеди ме с това, че няма да допусне нито един мой колега в управлението. Ще казва „не“ там, където не трябва“, започна Крушарски.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

„Срещата със Стилиян Петров протече над час и половина. За първи път говорих с него. Дойде в офиса в ранната сутрин 8:30 беше. Проведохме разговор и аз го попитах защо не е той. Той ми отговори, че е поел ангажимент към Бербатов, че не знам какво си. Ако беше Стилиян, бих застанал зад него. Надявам се, че на Конгреса ще се задават неудобни въпроси, за да се направи правилния избор“ продължи босът на „смърфовете“, след което отново говори за своята идея процент от данъците на компаниите за спортни залози да бъдат давани на футболните клубове.

„Този Конгрес дали ще мине, или не, аз съм започнал една инициатива. Показах го писмото. Пуснах до четирите основни институции на България искане от 50 клуба за разглеждане закона за спорта и отделяне на средства за футбола от данъците, които събират от тях. Направих една сметка на корем. Ако от 200 милиона, които държавата взима от бет компаниите, се отделят 20% за футбола, мога да ви кажа набързо какво ще се получи. Ще започна от селския футбол. Всеки отбор ще получи по 20 хиляди лева. Това е нормалната сума, която един селски отбор, които им стигат, за да могат да се издържат – да си плащат съдиите и транспорта. Не да ядат и да бият. По 50 хиляди лева на „В“ групите. На Втора лига по 300-400 хиляди лева. На професионалните по един милион. Отборите ще почнат да цъфтят и да връзват. Наблягаме върху закона за спорта по-общо, не само във футбола. Правим една група от ентусиасти, които ще почнат да готвят закона за спорта, така че да е добре откован, за да го гласуват в парламента. Без държавата нищо няма да се случи. Върху тези две неща ще продължа да работя и няма да оставя работата недовършена. Програмата за БФС е тук, мога да ви я оставя. Ще я дам на колегите, ако имат желание. Развита е. Няма да остана безучастен“.

„Към мен никога нито една политическа сила не е проявила интерес. Аз не търся подкрепа. Аз обикалях, срещах се с хората. Конгресът не е толкова интересен. Политиците ще отидат да се снимат, както когато някой спечели медал“.

„Като идвах насам слушах за параолимпийците, за децата със синдром на Даун. Девет медала има детето. Срамота е да събира пари на просия. Ако има държава да седне и да каже, че не ни трябва спорта. Аз приключвам. Ако го няма спортът, тези малки деца на какво ще се научат. Какъв мъж ще стане или девойка без ред, порядък. Кой ще го възпита? Ние сме свикнали като каже, че не става, някой да ни свърши работата. Този път аз няма да оставя да я свърша до край. Дори „не“ е отговор, но искам да знам защо. На писмото, което пратих на четвъртия ден получих отговор от парламента. От ММС няма никой. Аз ще събера добри юристи, ще им платя, за да го направят. Няма да е безплатно. Никой няма да се хване да работи безплатно. Имам разговор с бет компаниите. Ще си дадат юристите. Ние няколко клуба ще си дадем юристите и започваме да работим. Според мен нещата ще станат по един или друг начин. Ако искате да ходим по света и да се снимаме и да предаване, трябва да работим в една посока. Обединението прави силата. Аз се опитвам да събера всички клубове от всички спортове. Ще го направя и ще постигна резултат“, сподели Крушарски.

„Някой трябва да започне. С Мишо говорих точно на тази тема. Той също ми каза, че няма да води разговор със Стилиян, но ще ги покани. Каза ми как ще разпредели функциите в БФС. Първото ще отдели Лигата. Президентът на Лигата ще участва в управлението, в Изпълкома. Шефът на аматьорската лига също. От там нататък ще са хора, които не са свързани с футбола, но могат да помагат. Бих му предлагал такива, които ще могат да работят по законите в България. Ако не оправим закона, ще си говорим същото след 4-5 години. За футбола трябва много малко да се тръгне напред. На мен на година не ми достигат 400-500 хиляди лева. Сега съм закърпил по някакъв начин тези пари. Да се надявам, че държавата, ако откликне и тръгне да помага с този милион ще скочим две нива нагоре. Ще продължавам за обединението. То ще дойде точно така, като тръгнем да работим в една посока, за да извоюваме финансите си за спорт. Те не са много. Това, което аз давам като данъци и ДДС, ако отделя 10% ще е огромна помощ. В тази държава всичко се планира на данъчното облагане. 10% имаш данък печалба, ДДС, какви ли не данъци“.

„Познаваме се добре с Наско Караиванов. Не виждам промяна от както стана президент на БПФЛ. Много пъти сме говорили за аматьорската лига и там нищо. Това, което говорихме с Мишо, каза че ще въведе немския начин на футбола. Надявам се, че ако той успее да го направи, ще има успех. Професионалната линия да е на ротационен принцип и да няма шуробаджанащина. Над 30 години Мишо Касабов е там. Повлияли са му приказките, които е водил, например с Христо Бонев. Те се познават от едно време. Христо Бонев му каза, че може да го направи. Близкият му кръг са му повлияли да тръгне да се бори. Не съм аз. Питаха ме аз дали ще взема пост. Аз имам толкова много, че не мога да се оправя“.

bet365
„Пак казвам, че ако беше Стилиян – да. Той може да е убедителната фигура, показа, че има потенциал. Ако Мишо не успее да ги обедини, ще се получи същото. Трябва да се тръгне от първия ден. Гонзо си е добър футболист, но не може да е добър ръководител. Не знам каква е тази инициатива. За мен не. Няма административен опит, дайте да си говорим в прав текст. От разговора със Стилиян, който водих, може да ме пребори дори мен. Той си работи по бизнес, създал го е и го управлява. Как мога да ви убедя, ако не съм сладкодумен. Това, което ми разказа човекът, което е постигнал след футбола, е постигнал нещо. Другите си харчат парите и чакат отнякъде пак да поизкарат. Ще държа след Конгреса да видя какви ще са заплатите на футболната централа. Заплатите в България знаем какви са. Ако надуша нещо, ще ви го кажа веднага. Ако заплатата се напомпва, ще го научите първи. Не знам сега колко е, не съм се интересувал. Седем хиляди лева трябва да е границата. Моята заплата е 20 хиляди лева, но си покривам пътуванията и гостите. Трябва да има нормална отчетност, за да се контролира. За Гонзо си е лично мое мнение. Работил е при мен. Видял съм, усетил съм, пипнал съм и си казвам моето мнение“.

„В разговора, който водих със Стилиян го попитах защо не е на преден план. Каза, че не иска сега да нарушава дадената дума. Това ще му изяде главата на Бербатов. Това показва колко ни интересува да подобрим нещата в нашата къща. Мога да ви кажа как ще се гласува на Конгреса. Единият ще е 30%, другият ще е 25%, а останалите ще са разпределени между другите кандидати“, смята собственикът на Локо Пловдив. Според него шеф на съдиите не трябва да е чужденец и посочи Илия Чалев като добър кандидат за поста.

„Най-големият проблем на държавата, включително на футбола е липсата на кадри. Не ги създаваме. В един човек трябва да инвестираш, за да го направиш конкурентноспособен. Всеки критикува. Кой може да стане главен мениджър на българския футбол. Няма никой. Ако може Мишо да вкара един човек мениджър, методист, отдолу да сложи няколко човека и тези хора да могат да контролират надолу това, което се прави. За шеф на съдиите бих сложил един човек, който навремето беше шеф на ДК. Бивш футболист, подгониха го едно време за един мач. Казва се Илия Чалев. Нека при него някой да пробие. Давам един пример. Все още има хора, които могат да застанат и имат дупе. Най-лесно се управляват съдиите“, каза още той.

50 Безплатни Завъртания за Всеки в Палмс при Регистрация

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker