Локомотив ПловдивФутбол

Крушарски: Издръжката на Локомотив е над 4,5 млн. лв, не може да искаме държавата да ни прави стадионите

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски защити президента на БФС Борислав Михайлов в днешното „Студио Дерби“. Повод за думите на Крушарски бе въпрос, свързан с изваждането на Михайлов от Изпълкома на УЕФА.

„Всички се радваме: „Браво, Боби го махнаха от УЕФА“. Батето навремето каза една приказка: „Разберете, сега всички сте против мен, но утре няма да има нито един, който да ви защитава“. И кой ще отиде сега там? Кога ще имаме човек в УЕФА? Можете ли да ми кажете вие? На Великден, ама не се знае на кой. Докато аз съм президент, никога повече няма да гласувам за човек от футбола, който да управлява. На това му трябва мениджър“.

„Боби малко или много изкара няколко години стаж с опитен човек. Имаше от кой да се учи. Кой е Вуцов сега във футбола? Кой може да седне на стола на Боби, след като е минал през тази школа и е откраднал от Иван Вуцов и Иван Славков? Той е копирал и направи нещо до един момент. Базата малко ли е? Ако нямаме човек в УЕФА, няма да имаме нищо. Няма кой да ти помогне“.

„Това, което се вижда сега, е част от тази работа, която вършим от четири години. Бруно Акрапович е немски възпитаник. Моят успех е това, че успяхме да въведем ред и порядък в Локомотив. Не крия, че Ивайло Петев препоръча Акрапович. Поговорихме си пет минути с него и ми стана ясно, че той може да отнеме функциите, с които се занимавах. Треньорът трябва да спазва политиката на собственика, защото той дава парите. Сега в школата на клуба има треньори, които спазват изискванията на Акрапович. Вчера имах разговор с Христо Колев, който води техническата подготовка на школата“, започна Крушарски.

„За да приемем мачовете от Лига Европа, ми отне много нерви. Парите ги оставям настрани. Проектът за „Лаута“ е готов от три години. Трябва държавата да се намеси, за да се направи това, което искаме. Няма да говоря за концесията, защото няма да стане скоро. Не е въпрос на пари, а е въпрос на разбиране и влизане в проблема“, добави още президентът на Локомотив.

„Издръжката на Локомотив е над 4,5 млн. лв на година. Ние сме частни клубове и не можем да искаме помощ от държавата да ни прави стадионите. Ще ги взимаме на концесия, ще си плащаме таксите и ще ги правим“.

„Познавам всички съдии от онова време още, но нямам нито един телефон на съдия и не им се обаждам, ното те ми се обаждат. Е, като се видим на стадиона може да си кажем някоя глупост. Не мога да кажа, че ни порязват. Така вижда съдията така свири. Дайте да гледаме да направим театъра, а не да гледаме кусурите“.

„Докато съм аз президент, никога няма да гласувам човек от футбола да управлява БФС. На това място му трябва мениджър. Боби Михайлов е откраднал по малко умения Иван Славков и Иван Вуцов, даже и от Наско Узунов. Както се казва минал е през тяхната школа. Сега няма такава школа. Много хора се радваха, че го махнаха от УЕФА, а сега кой ще отиде там?“, заяви Крушарски.

„Сашо Станков трябваше да отговаря за селекцията и да ми доведе българи. Те ща кажат, че са ми дали списък с 20 играчи, но те не ставаха да играят и в Говедарци“.

„Нито един от публиката не е седнал с мен да изпие една ракия, за да ми каже, че съм пияница. Това айде, ама да ме псуват на майка… Който не върши работа в Локомотив, порталът е отворен и да лети като ракета от Байконур“.

„Тази година до тук съм на печалба от 500 000 лева. Толкова ще взема от тези два мача в Лига Европа. На печалба съм, защото ще дам с 500 000 лева по- малко. Пътят е правилен. Ако живея още 20 години може да докарам Локомотив до нивото на Манчестър“, каза още Крушарски.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker