Ботев ПловдивФутбол

Коце Видолов: Не съм предадтел, измиха си ръцете с мен

Любимецът на “бултрасите” Костадин Видолов говори пред „Меридиан Мач” за ситуацията в Ботев от последните дни. Той коментира мотивите си да подаде оставка, както и какво точно се е случило, преди Тервел Златев да обяви, че той е отказал да стане старши треньор.

Г-н Видолов, какво се случи, за да решите да подадете оставка?

– Просто някои хора смятат, че аз съм предател и че не исках да поема Ботев. Използваха моето името, за да услужат на Вили Вуцов да поеме отбора.

Кого визирате?

– Изпълнителният директор Тервел Златев.

Защо смятате, че са използвали името ви?

– Ще ви кажа какво се случи от началото. Беше ни предложено да водим отбора с лиценза на Марин Бакалов за мача в Сан Марино с Либертас. След това ни предстоеше нова среща, за да обсъдим дали да продължим работата си с първия отбор. Наистина шефовете разговаряха няколко пъти с нас, но те конкретна оферта не са ми предлагали черно на бяло. Така, че аз просто нямаше какво да откажа.

Вие щяхте ли да я приемете, ако бяха ви казали какво искат от вас?

– Вижте, аз на Ботев никога няма да откажа. Всички знаят, че това е отборът на сърцето ми. Няма да забравя и бенефиса, който феновете направиха за мен. Ръководството, в лицето на Тервел Златев, използва, че привържениците имат положително мнение за мен, и реши да действа подмолно. Как да откажа на Ботев? Още в „Б” група, когато отборът беше на 6-о място, без да се замислям, приех предложението. Позвъниха ми в 22,30 часа вечерта. Аз бях по пижама и веднага тръгнах за един ресторант в „Кючук Париж”, за да се договоря.

Да, но нямате лиценз „Про”. Как щяхте да водите отбора?

– Казаха ми, че ще бъда спортен директор и отделно треньор с лиценза на някой измежду Петър Пенчев, Светослав Гърков или Марин Бакалов. Така щях да мога да стоя пейката.

И защо всъщност не се получиха нещата? Феновете също ви подкрепяха...

– Мен никога не ме е било страх да поема Ботев. Нито са ме интересували финансовите въпроси. Но пак ще повторя -срещнах се няколко пъти със Съвета на директорите, но те така ми казваха, че явно предварително знаеха, че трябва да откажа, а аз знаех, че още преди седмица бяха разговаряли с Велислав Вуцов. Несериозно е в момента да няма нито един ботевист в клуба.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker