бетано най-добър сайт за слот игри
Извън БългарияКоронавирусът и футболаТенис

Коронавирусът достигна и света на тениса!

През последното денонощие се появиха и първите потенциални случаи на коронавирус в света на тениса. Ярослава Шведова бе поставена под карантина, след като пътува с един полет със заразен, а Бърнард Томич се самоизолира, заявявайки, че показва „всички симптоми“ на Covid-19.

Добрите новини са, че тестът на Шведова е отрицателен. Тя ще остане под карантина още две седмици, след като на прибиране от Калифорния в нейния самолет е имало пътник от Милано, който е дал положителна проба.

Носителката на една титла на сингъл и 13 на двойки (две от които от Големия шлем) информира периодично за състоянието си чрез социалните мрежи:

„Имам новини! Тестът ми за коронавирус е отрицателен! Трябва обаче да остана под карантина за две седмици, понеже пътувах много близо до заразен човек. 2/3 от хората от полета са пратени на домашна карантина, но оставам позитивна и възможно най-активна в стаята си. Надявам се всички да са здрави и в безопасност,“ сподели тя през профила си във Facebook.

27-годишният Бърнард Томич пък се постави сам под изолация, след като съобщи пред The Herald Sun, че показва всички симптоми на заболяването. Той вярва, че се е заразил по време на пътуване, но все още не се е подложил на тест:

„От четвъртък не се чувствам добре. Вече имах проблеми с дишането и имунната ми система бе разхлабена. В момента съм в Маями и съм се изолирал далеч от всички, както е препоръчано. Все още не съм се тествал, но имам всички симптоми,“ коментира състоянието си той.

„Предполагам, че съм го хванал по време на пътуването си от Мексико до Монтерей миналата седмица. Хората трябва да се отнесат с този проблем много сериозно, особено у дома в Австралия.“

„Не знам колко дълго ще бъда в изолация или кога ще мога да се подложа на тест,“ завърши Томич.

От миналата седмица турнирите на WTA и ATP са отложени до втората половина на април.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker