ЛокомотивТопФутбол

Кметът на район „Южен“: При този темп на строителство „Бесика“ ще е готова за една година

Строителството по култовата за феновете на Локомотив (Пловдив) трибуна „Бесика“ продължава с пълна сила. Изграждането на фенската трибуна върви по график и вече наближа достигането на кота нула.

Припомяняме ви, че след изграждането на трибуна “Бесика“, работните сили ще се насочат към най-голямата трибуна на стадион „Локомотив“, а именно трибуна Спортклуб. След нея, ще бъде изградена и последната по план – Южна трибуна.

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов, който следи строителство говори по темата:

„Аз участвам от самото устойностяване на проекта преди да бъде обявена обществената поръчка. Стадионът се изгражда с държавна помощ от 12 млн лева. Проектът е съобразен така, че да има проект за изграждане на цял стадион, а реално предмета на обществената поръчка е да се изградят три трибуни“ заяви Язов.

„Тук ще може да се играе и по време на европейските клубни турнири. Целта на проекта е да категоризира по стандартите на УЕФА трите трибуни с 3-та категория за участие в европейските турнири.
Четвъртата трибуна, която ще е предмет на следваща поръчка при евентуално осигуряване на допълнително финансиране, тя ще подсигури 4-ата категория, за която по-скоро отговорностите и изискванията са свързани с наблюдателите и медиите. На първи етап ще бъдат изградени три трибуни“, сподели още кметът на район „Южен“.
„Срокът за изпълнение на трибуна „Бесика“ ще е някъде около една година при този темп на строителство. В момента виждате се изгражда фундаментната плоча. Идеята е до започване на първенството да бъде довършена, за да се обезопаси игралното поле от трибуната.
След което има две нива. Предполагам, че в рамките на от 3-6 месеца има реален шанс ако времето позволи да бъде довършена на бетон и конструкция. Вече козирката малко по-късно“, завърши Костадин Язов.

10 лв. Бонус БЕЗ Депозит от efbet

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker