БотевТопФутбол

Кметът на Пловдив: Нужни са 37 млн. лева за завършване на „Колежа“! Шефовете на Ботев не се интересуват много за стадиона

Кметът на Пловдив Здравко Димитров – Зико говори за новото препроектиране на стадион „Христо Ботев“. Той заяви, че не е ясно колко точно пари ще са нужни за изграждането на козирката и осветлението.

„Не знам към момента колко пари ще са нужни. Виждате цената на желязото играе всеки ден. В онзи момент когато нямаше война бяха отделени 10 млн. лева без ДДС (около 12 млн. лева). Сега на този етап проектантите трябва да кажат каква сума ще е нужна, дали парите ще стигнат и т.н. Според мен би трябвало да стигнат. За завършване на цялото съоръжение ще са нужни 37 млн. лева.“, заяви Зико.
„Чух, че някъде в Европа за такъв стадион са били нужни 60 млн евро. Говорим за същия стадион. Сами може да видите каква е разликата.

Днеска или утре ще бъде обявена поръчката за тревния терен на стадиона. Параметрите за тревното покритие възлизат на 270 000 лева. Съгласуването е с футболния клуб и със специалистите.

Оттук нататък следва поредна среща с ръководството на Ботев. Те трябва да си влязат в ролята, защото това е техния дом. Трябва да знаят откъде се влиза и откъде се излиза. Дотук те не са се интересували чак толкова много. Така или иначе стадионът ще бъде предоставен на футболния клуб. Също така ако те имат желание да инвестират, ние няма да имаме нищо против.
Относно кражбата.. Откраднати са около 500 метра кабел, има преписка в МВР. Имало е охрана, но явно тя не си е свършила работата“, завърши Здравко Димитров.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg