Ботев ПловдивТопФутбол

Киров: Във финала избрах 11-те най-боеспособни, но нищо не ни се получи! Не забравяйте финалите с Лудогорец

След почти едногодишно отсъствие от треньорската професия – Николай Киров, отново пое тим от Първа лига. Белия е новият старши треньор на Арда (Кърджали), като този петък ще бъде неговото официално представяне.

Преди да предприеме тази почивка от почти година, Киров бе треньор на любимия си Ботев (Пловдив). Той обаче бе освободен, след като “канарчетата” загубиха историческия финал за Купата на България през май миналата година от градския съперник Локомотив.

– Здравейте, как се чувства Николай Киров почти година по-късно?

– Като примерен гражданин на републиката – у дома се гледаме с дъщеря ми. Майка – е на работа.

– Бързо ли измина тази година без футбол?

– Последният месец не много бързо (б.а. смее се). Съобразяваме се с предписанията и си седим у дома. Ще ви призная нещо. Пандемията от COVID-19 ми провали планиран стаж в силен тим от немската Първа Бундеслига. Бяхме уредили всичко с един мениджър, но не стана, за жалост. От друга страна, пък това ми помогна да си намеря работа в тези смутни времена.

– Предполагам следихте футбола през дългата ви ваканция. Има ли промени в играта и в частност в българската му разновидност?

– Да, наистина дълга. Не бях обръщал внимание на семейството си толкова време. Иначе нищо ново. Лудогорец, Левски и ЦСКА са си същите фаворити в първенството ни. След тази принудителна пауза обаче не е ясно кой как ще тръгне. Има много въпроси, на които трудно може да се даде отговор. Хубавото е, че повечето отбори се ориентират към българските играчи. Това е и една от допирните ни точки с шефовете на Арда.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– И все пак, има ли отбор извън голямата тройка, който да ви е впечатлил?

– Определено това е тимът на Черно море. Там се разчита на млади играчи и стилът им на игра беше много приятен за гледане.

– По нещо май прилича на този на Ботев по ваше време…

– Да, двата отбора си приличат много. И като структура, и като финанси, и като стил на игра. Особено, след като Илиан Илиев им стана треньор.

– И така, стигнахме до темата Ботев Пловдив. Напоследък много се говори за подмладяването в отбора. Вие преди бяхте шеф на ДЮШ там, изненадан ли сте от навлизането на младите?

– Не, ни най-малко. Това е един процес, който започна още с възраждането на Ботев. Още тогава беше ясно, че плодовете на школата ще се берат след 7-8 години. Затова и направихме първите наши набори 2001, 2002 и 2003 много силни. Селектирахме момчета от цялата страна. Сега е ясно, че сме били на прав път. Слави Шопов, Димитър Тонев, Станислав Работов, Иво Казаков, Иван Василев и Никола Илиев са вече в мъжкия отбор.

– И така, стигаме до един въпрос, който няма как да подминем – финала на 15 май миналата година за Купата. Ако сега можехте да направите нещо преди мача, бихте ли го сторили?

– Щом сме загубили, значи някъде сме сгрешили като екип. Тогава селектирах най-боеспособните 11 човека от отбора за момента, но нищо от играта ни не се получи. Има и такива дни. Просто във всеки финал има победители и губещи. Но не забравяйте предните два пъти – срещу Лудогорец за купата и суперкупата ние спечелихме.

– Определено това няма да е последният ви финал като треньор. Все още сте в началото на кариерата си. Мечтаете ли за нов с Локомотив?

– Да, наистина има време. Съдбата винаги дава възможност за реванш. Ако някога водя Ботев срещу Локомотив Пловдив на финал за Купата, ще е много хубаво. Сега целите ми са Арда да се утвърди в българския футбол. Да успеем да играем този приятен футбол, който съм се старал да градя в Марица, Спартак и Ботев. Футболът трябва да носи радост на хората по трибуните. Това ще се помъчим да направим с новите играчи в Кърджали.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-лв-нален-онлайн-казино-бонус-от-efbet-де/

Подобни

Един Коментар

  1. Киров каквото и да беше избрал отбора на Пловдив щеше да победи.Другия път не се превъзбуждайте :white-black: :white-black: :white-black: :white-black: :white-black:

    9
    5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker