Локомотив ПловдивТопФутбол

КЗК отхвърли и трите жалби за новата поръчка от 42 млн. за “Лаута”, ето какво следва

Офертите за новата обществена поръчка на стадион “Локомотив” трябваше да бъдат отворени преди повече от месец, но бяха блокирани заради три входирани жалби.

profittips-the best football tips

Месец по-късно от КЗК са излезели с решение, според което претенциите на кърджалийската фирма „Ел Системс” АД, и двете софийски – „Юнайтид груп” и „Парсек груп” са несъстоятелни.

В жалбата на компаниите бяха застъпени, както критериите за участие на фирмите, т.нар. етапност, както и начина на оценяване на офертите. Решението на КЗК почти сигурно ще бъде обжалвано във ВАС, което ще забави още поръчката. Ако върховните съдии отменят решението на КЗК, то и Община Пловдив трябва да прекрати поръчката. При другата хипотеза ще бъдат отворени офертите.

Това се случва дни, след като южната трибуна на „Лаута” бе официално въведена в експлоатация. Така по текущата поръчката остава единствено „Спортклуб” , с чието завършване договорът ще бъде завършен.

Припомняме, че в поръчката за 42 млн. лева бе пусната на база на изключително странни пазарни консултации. След това и строителният зам.-кмет се разграничи от нея. Пламен Райчев обясни, че тя не е минала през него или отдела му.

profittips-the best football tips

В новата поръчка е заложено, че има осигурени 24 млн. лева с ДДС за строителството. Не е ясно обаче по какъв начин те се застъпват с първия етап. До този момент има в действителност осигурени 24 млн. лева, сред които 12 млн. лева са от правителството, а още 12 млн. лева са от заема, който тегли Община Пловдив.

Все още обаче не е ясно колко ще струва първия етап, тъй като ще има индексации на стойността на част от дейностите, които са по методиката на Министерството на регионалното развитие. В същото време има решения на Общинския съвет за две суми по 5 млн. лева за 2024 и 2025 година. Те обаче биха могли да бъдат хипотетично отменени, така че в този смисъл не може тези средства да се вкарват в графата осигурено финансиране.

profittips-the best football tips

Всички дейности по втория етап на Лаута трябва да бъдат завършени за 720 дни, или две години. Изискването към кандидатите е те да са извършили обект от същата категория, както и да са реализирали оборот от 70 млн. лева в последните три финансови години.

Критериите за оценка пък са 60% техническо предложение, срокове и контрол на строителството, а 40% – цена, пише още “Трафикнюз”.

HIT WIN в WINBET – 1 000 000 лв. кеш суми + 1 000 000 бр. Безплатни Игри

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker