Локомотив ПловдивФутбол

Карагарен: Положението е тежко, а имаме отбор за Топ 6, няма да напускам отбора

Тежкото финансово положение на Локомотив Пловдив накара спортно-техническия щаб да обърне повече внимание към юношите си. Един от тях е 22-годишният нападател Бирсент Карагарен. Той е юноша на черно-белите и преживява тежко катаклизмите в клуба. През миналата кампания Карагерен рита за Верея СтЗ. Преди това игра за Етър в А група.

Ето какво сподели футболистът в интервю за “Тема Спорт” относно положението на “Лаута” и своите амбиции.

Бирсент, готов ли е Локомотив Пловдив за първата част от битката с Локомотив София За купата в неделя?

– Този двубой е много Важен за нас. Той ще ни даде основа, върху която да стъпим за пролетта. Не по-малко важен е и за бъдещето на клуба като цяло. Ще се опитаме да стигнем максимално далеч за купата. Хубаво е, че нямаме контузени. Готвим се много сериозно и отговорно. Ще дадем всичко от себе си за победа независимо срещу кой играем.

Тимът бе напуснат от важни играчи като Ангел ва ще отслаби ли Локомотив за пролетта?

– Не можем да се сърдим на никой. Те така се разбрали с ръководството – при по-добри предложения да напуснат. Не вярвам тяхното отсъствие да ни се отрази негативно. Доста хора сме в тима и има момчета, които могат да ги заместят.

Ти лично имаше ли варианти да напуснеш “Лаута”?

– Не, предложение от други отбори не съм получавал. А и имам действащ договор с Локомотив до лятото. Не искам в този труден за клуба момент да напускам. Желанието ми е да помогна на отбора колкото се може повече. Всеки знае в какво състояние е Локомотив Пловдив. Положението е много тежко, но ще дадем всичко от себе си.

Това не ви ли отчайва по някакъв начин? 

– Не. Мен лично ме мотивира допълнително. Всеки мач е нова възможност да се докажеш, да те забележат и ако направиш нещо хубаво, през лятото да те вземат в по-голям отбор, на по-добро място. Аз правя всичко от обич към Локомотив Пловдив. Не мисля за други тимове. Обичам Локо и гледам да помагам с каквото мога.

Имаш добър учител в лицето на Мартин Камбуров…

– Когато играя с него, футболът е много лесен. Той ми помага и постоянно ме напътства. За мен Камбуров е един от най-добрите в България. Доказал го е много пъти.

Какво промени Христо Колев-Бащата, след като пое тима? 

– Той разбира много играта и ни дава винаги точните указания. Стреми се максимално да сме подготвени да реагираме правилно във всяка една ситуация. Винаги се старая да правя това, което иска той. Вярва във всички момчета и знае, че можем да постигнем много повече.

Къде виждаше Локомотив Пловдив, ако не бяха проблемите с финансирането на клуба?

– Спокойно щяхме да сме в първата половина. Имаме отбор за Топ 6, ако всичко от финансова гледна точка беше на ниво.

В Ботев Пловдив нещата също не вървят…

– Ботев не ме интересува. Гледам нашия отбор да върви, да се развива. Жалко е за пловдивския футбол и двата тима да са в такова състояние, но никой не може да каже какво ще се случи утре. Никой не е застрахован. Пловдив е футболен град и вярвам, че с помощта на фе-новете ще преодолеем и този труден момент.

Смяташ ли, че ако в клуба нямаше проблеми с финансирането, едва ли щяха да дават шанс на младите играчи като теб? 

– Най-вероятно щеше да е така. Но аз никога не съм се отказвал да се боря за това, което съм сега – да играя в мъжкия отбор на Локомотив Пловдив. Ритах за Шумен, за Етър, но сърцето ми е тук, на “Лаута”. Престоят ми при болярите (б.а. -2012/13) бе доста странен. Там тогава беше нещо страшно. Етър, със съжаление към името на този клуб, се бе превърнал в пародия на футбола. Всяка трудност обаче ти помага да се развиваш и да вървиш напред. Минал съм през доста трудности. Вярвам, че нещата с Локомотив Пловдив ще се оправят занапред.

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker