бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Каназирева: Общината ще дължи 5 млн. лева, ако прекрати концесията на “Колежа”

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че решението на Общински съвет да прекрати по взаимно съгласие договора за концесията на стадион “Христо Ботев“ е напълно законосъобразно.

Това се случи на пресконференция днес, организирана от Каназирева, която преди това наложи проверка на всички договори и параметри по строежа на стадион “Христо Ботев” от 2013 година насам.

“Считаме, че това не само е най-безболезненият, а най-полезният начин за Община Пловдив от този казус. Този договор е така подписан, че от договорът през 2013 година, ние сме в неизгодна позиция.

Дори и при вина и неизпълнение на договора от страна на концесионера, той запазва и има правото да получи обезщетение в размер на направените инвестиции в обекта, които е в размер на 6 576 500 лева. Т.е. остават в полза на общината, но тя трябва да ги заплати на концесионера. Отделно от това, част от инвестициите е и самият инвестиционен проект, който е малко над 900 000 лева. Пълният размер на инвестицията е около 7,5 милиона лева.

Община Пловдив има право да получи 450 000 лева от неплатени концесионни такси, плюс 10 процента от неизпълнената инвестиционна програма, което е накрая остават 750 000 лева. Това прави 1 200 000 лева. Община Пловдив няма право да иска като пропуснати ползи бъдещите вноски до изтичането на договора 2048 година.

При прихващане се получава, че общината ще излезе от целия договор като длъжник с над 5 млн. лева.

Така е подписан договора, че ако има притенции от страна на клуба, то Общината ще дължи компенсации”, уточни Дани Каназирева.

Концесионерът дори би имал право на задържане на обекта, съгласно действащият през 2013 година закон за концесиите. Това е по стария закон, тъй като договорът е подписан тогава. Общината щеше да бъде и с блокиран обект, докато не свършат съдебните дела и не се платят задълженията, който са 5 милиона лева.

Мисля, че стана ясно и с фенклуба на Локомотив как стоят нещата. Сега вече преговорите трябва да бъдат други

Това е най-правилният начин да се случат нещата за нас и за гражданите на Пловдив.

Ако от Ботев задържат обекта, то Община Пловдив ще трябва да поддържа обекта, докато не се решат нещата

Феновете на Локомотив може би не са доволни, защото сега може би започва друга тема. Когато се прави една инвестиция в един стадион, може би трябва да има таква и към други клубове. Ние обаче работихме само по правна гледна точка относно този казус. Това са резултатите”, заяви Каназирева.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker