Локомотив ПловдивФутбол

Камбуров: Може да остана, дочува се, че ще има нов собственик до седмица

Нападателят Мартин Камбуров е все по-близо до ЦСКА, но въпреки това продъл­жава да няма договор с клуба. Това накара “Тема Спорт” да потърси гол­майстора за интервю. Камбу­ров обяви, че напуска Ло­комотив Пловдив, но вчера призна също така, че освен офертата на червените все пак има възможността и да ос­тане на “Лаута”. Действащият футболист с най-много попаде­ния в елита сподели и вижданията си за обста­новката на “Армията” и при черно-белите.
Мартине, имаш ли вече раз­бирателство с ЦСКА? Ще заи­граеш ли отново на “Армия­та”?
– Все още не знам, засега няма нищо ново около бъдещето ми. Ще изчакам до края на седмица­та и ако не се случи нещо, ще играя в ЦСКА. Имал съм разгово­ри със Стойчо Младенов още преди десетина дни, но след това не сме се чували. Засега това е последното, нищо не се е променило от последния път, в който говорихме с него.

Какво те спира да подпи­шеш на този етап? Условия­та, които ти предлага ЦСКА, или възможността пак да заиграеш в чужбина?
– По малко и от двете. Не из­ключвам да се появи и оферта от чужбина. Има време, свобо­ден агент съм.

А как стоят нещата с Локо­мотив Пловдив?
– Чакаме да видим дали ще има нов собственик на клуба. Дочува се, че може да се намери вариант до края на седмицата, но да видим.

Може ли това да те накара да останеш на “Лаута”?
– Абсолютно, аз съм казал, че не искам да напускам по принцип. Но при настоящото ръко­водство няма да остана, не же­лая. При друг собственик ще продължа да играя за Локомотив, аз все едно съм си в отбо­ра все още.

Константин Динев ли е най-голямата пречка пред твоето оставане?
– Просто не искам да играя при сегашното ръководство, това е. Няма друга причина, по­ради която да напусна. Жалко е, че за втора поредна година ни­що не се знае около бъдещето на клуба, няма сигурност. Дано най-сетне да дойде човек, кой­то да стабилизира Локо и от­борът пак да играе важна роля в първенството. Клубът не за­служава такава съдба.

Смяташ ли, че сега обста­новката в ЦСКА е по-добра, отколкото при предишния ти престой на “Армията”?
– Аз съм на мнение, че щом Стойчо Младенов е треньор, в ЦСКА има ред и организация. По­не доколкото е възможно при тяхната финансова нестабил­ност. Но най-малкото присъствието на Младенов дава по-голяма сигурност.

Евентуално излизане навън вероятно ще ти е за последно, как ще го приемеш, ако не се случи?
– Няма да е фатално, ако не стане. В случай че има оферта, ще изляза, но ако не – животът продължава. Иначе се чувствам добре, не съм тръгнал да се от­казвам. Играе ми се още.

В Локо Пловдив имаше до­ста пререкания, споровете между теб и Данчо Господи­нов станаха публично достояние. Обиден ли си на някого в клуба?
– Не ми е работа да коменти­рам другите, пък и не ми се занимава. Мен кой да ме обиди?! Данчо Господинов няма как да ме обиди. Аз на него мога да му казвам каквото си искам…

Какви бяха отношенията ви със Сашо Станков? Застъпваше ли се той за вас, футбо­листите, пред собственика?
– Доколкото е възможно, пра­веше нещо, но…

Ти лично имаше ли съмне­ния в някои мачове на Локомотив? Много се изписа по тази тема…
– Не съм аз човекът, който трябва да ги коментира тези работи, не ги разбирам. Няма доказателства, в България само се говори. За много резултати се казва, че са странни, но какво можеш да направиш? Така са за­вършили, това се е получило… Наистина броят на изразител­ните резултати е доста голям, но това си е нормално в Бълга­рия.

Значи към този момент ЦСКА и Локо Пловдив са реал­ните варианти пред теб?
– Предполагам, че до края на седмицата всичко ще е ясно. Дано знам къде ще играя. Не съм поставил условие пред себе си на всяка цена да започна с някой отбор. Ще изчакам и ще видя какво ще се случи. Но да, може да се каже, че вариантите долу-горе пред мен са Локо Плов­див и ЦСКА. Има обаче извест­ни условия, за да заиграя за ня­кой от тях. Няма нищо специал­но на този етап нито с единия, нито с другия отбор. От ЦСКА съм имал разговори само със Стойчо Младенов и Иво Котев. Щом те ми се обаждат, значи искат да дойда. Нека да изча­кам до края на седмицата и то­гава ще съм наясно къде ще продължа кариерата си.

baner tribuna plovdiv pod statiite-2

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker