бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Как се представи Ботев (Пд) през футболната есен в Първа лига?

Представителният отбор на Ботев (Пд) изпрати противоречива футболна есен в Първа лига. „Жълто-черните” ще зимуват на 7-ото място в класирането след 19 изиграни кръга и 7 оставащи двубоя до края на редовния сезон.

Тодор Неделев и компания ще се подготвят за оставащата част от сезона на дистанция от 4 т. зад последния в първата шестица състав на „Дунав”, който ще гостува под тепетата в първия домакински и общо втори от пролетната серия мачове на „канарчетата”.

Есента на 2016-та „Ботев” бе съпътствана от няколко труса, както в представянето на терена, така и в обстановката около отбора. Най-тежкият от тях бе в края на август и началото на септември, когато събитията около треньорският пост бяха динамични и с резки промени. Започналият сезона начело на тима Николай Костов оваканти позицията в след загубата от „Верея” в 4 –ия кръг и бе заменен от съименника си Николай Митов. Той обаче напусна Пловдив под натиска на феновете, което доведе до катаклизми и извън спортно-техническата част.

Така кормилото на първия отбор в този тежък момент бе поверено на друг наставник с името Николай – шефът на клубната школа Николай Киров, а негов асистент стана Иван Кочев, който съчетаваше работата си с тази начело на тима до 19 години.

Последва импулс и силен период за „жълто-черните”, които от средата на септември до края на октомври направиха поредица от атрактивни срещи, в които записаха три победи, две равенства и една загуба, плюс два успеха и достигане до ¼-финал за Купата. Във въпросните седем мача цифровото изражение на отбелязаните и допуснати попадения бе впечатляващото 22-11, а с играта си на контраатака “канарчетата” вдъхновиха своите привърженици и събудиха спомени отпреди три десетилетия. Възходът обаче се оказа временен…

Обречен на неизбежни амплитуди в представянето си, поради къса резервна скамейка, липса на баланс в състава, контузии и наказания, „Ботев” навлезе в лоша серия в заключителния етап от есента. „Канарчетата” регистрираха 6 поредни двубоя без пълен успех в шампионата, а първата победа след зрелищното 4:3 над „Берое” в Стара Загора от 16 октомври, бе постигната над другия старозагорски тим „Верея” чак на 5 декември. Момчетата на Николай Киров изпратиха годината с борбени 3 т. у дома срещу „Пирин” и се утвърдиха в средата на таблицата на изгодна за атака на 6-ото място позиция.

Определяща за шансовете за участие в плеофната шестица ще бъде боеспособността на „жълто-черните” в началото на пролетта. Импулс в това отношение със сигурност ще внесе завръщането в игра на капитана Лъчезар Балтанов и бразилецът Фелипе Бризола. Ключова обаче ще бъде ролята на зимния трансферен прозорец, който ще покаже с какви очаквания „Ботев” ще стартира официалните си срещи през 2017-та.

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker