Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Какво попречи на Ботев (Пд) да вземе “нещо” от гостуването си в Благоевград?

В неделя вечер (11.09) отборът на Ботев (Пд) претърпя третата си поредна загуба като гост от началото на новия сезон.

“Канарчетата” загубиха с 1:2 от Пирин (Бл) в среща от шетия кръг на Първа лига и така останахна на незавидната 9-та позиция в генералното класиране с актив от 7т.

Какво обаче попречи на тима да грабне поне точка от своята визита на ст.”Христо Ботев” в Благоевград?

На първо място, трябва да отчетем факта, че Ботев (Пд) не играе никак добре като гост в последно време. Последната победа на “жълто-черните” извън дома датира от края на ноември 2015г., когато под ръководството на бившия вече треньор Николай Костов е победен Черно море, на може би най-трудния за гостуване терен в България – ст.”Тича” във Варна.

От онзи ден досега за провалите на Ботев (Пд) извън дома може да се отдели цяла глава в тяхната богата футболна история.

Срещу Пирин обаче се видя друго – не толкова лошата игра на Ботев (Пд) извън дома, колко факта, че в момента отборът търпи последиците на една току-що разразила се буря, чийто край все още остава далеч от нашите очи.

По време на пауата за международните двубои от клуба опитаха да назначат Николай Митов на поста старши треньор. Феновете на “канарчетата” не бяха доволни от този управленски ход и по “свой” начин решиха да изгонят бившият наставник на Левски и Септември (Сф) от клуба.

Това доведе до остра реакция от двамата собственици Румен Чандъров и Георги Самуилов, които няколко дни след ексцесиите на “Коматево” публично обявиха своето оттегляне.

Въпреки че те обещаха да поддържат финансовия капацитет на “канарчетата” поне до Нова година, в главите на играчите се зароди чувство на несигурност, което срещу Пирин се материализира и на терена.

Още след публикуването на съобщението на Чандъров и Самуилов в медийното пространство, на играчите бе казано, че бюджетът е подсигурен поне до Нова година, като те трябва да мислят единствено за представянето си на терена.

Целият този хаос принуди начело на отбора да застанат шефът на ДЮШ Николай Киров и наставникът на тима до 19 години Иван Кочев. Техният богат опит при работата с подрастващи футболисти неминуемо би има дал предимство що се касае до повдигането на духа в съблекалнята и премахването на настанилия се негативизим в главите на играчите.

Големият въпрос обаче е как те биха се справили във враждебната обстановка на елитния ни футбол?

Основният недостатък на играта на Ботев (Пд) при загубата от Пирин бе агресията в средата на терена. Там където трябва да започва всяка една атака и трябва да се руши всяка такава на противника. Точно тази агресия, която идва от главите на играчите. От тяхната енергия и желание за игра. В Благоеград тя липсваше.

След единствения гол в мач за “жълто-черните” – този на Тодор Неделев от дузпа – много добро впечателение направи общата радост на тима. Тошко вкара и привика всички свои колеги (без вратаря Гоергиев) около себе си, за да им каже да увеличат своята увереност при играта с топката.

Това обаче не помогна много. В играта на тима, още от първите минути, се забеляза плахост при боравенето с коженото кълбо. Много показателено за това бе играта на “канарчетата” при първия гол на Пирин.

Домакините отнеха в централния кръг, след разконцетрирана игра на Фелипе Бризола, пренесоха действията в половината Ботев (Пд) за секунди и с няколко хладнокръвни отигравания откриха резултата…

Освен няколкото сърцати отигравания на Стенио дос Сантош, нищо по-специлано не може да бъде отчетено в играта отбора.

По време на паузата Ботев (Пд) си върна защитника Даниел Златков. Вижда се обаче, че неговата игра все още стои под очакваното ниво.

Въпреки че и Пирин, и Ботев (Пд) са отбори от долната половина на таблицата, по-голямото желание на домакините им помогна да грабнат успеха в този мач. Тяхното предимство се изрази както в на светлинното табло, така и в общата статистика при броя шутове (9:2) и процента притежание на топката – 69-31%.

Стефан Генов явно бе подготвил своите футболисти много добре за конкретния сблъсък. По време на паузата той заведе “орлетата” на лагер в Банско. По това време бе привлечен и енергичният албанец Ндуе Муйеци, който влезе през втората част и участва дейно във втория гол на своя отбор.

От дълго лечение на контузия се завърна Даниел Младенов, който бе ключова фигура в голяма част от опасностите пред вратата на Героги Георгиев.

Изводите сега остават за новите двама капитани на “жълто-черния” кораб – Николай Киров и Иван Кочев – които ще имат тежката задача да вдигнат своите футболисти в един от най-тежките периоди за клуба в последно време.

TribunaPlovdiv.bg

Снимка: Diema

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker