Други спортовеЛегендиТрибуна Пловдив TV

ВИДЕО: Йордан Йовчев: Горд съм, че Пловдив се превърна в световна столица на гребните спортове

Четирикратният олимпийски медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев записа видеоклип, в който изрази задоволството си от факта, че неговият роден град Пловдив се е превърнал в световна столица на гребаните спортове.

От утре до неделя на Гребния канал в града ще се проведе Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану, а от 19 до 23 юли е Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години.

„Заповядайте, за да се насладим на едни страхотни спортове и страхотни състезания”, призова легендарният гимнастик.

Огранизацията за Европейското първенство по кану-каяк вече приключи и всички са в очакване на откриването, което е в 19.30 часа тази вечер на финалната кула на Гребния канал. На него ще присъстват министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, президентът на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс и председателят на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Откриването на Световното първенство по гребане пък е в 19 часа на 18 юли в Античния театър.

От 2011 година насам Пловдив е отличен домакин на Европейско първенство по гребане за мъже и жени (2011 г.), Световно първенство по гребане за юноши и девойки и мъже и жени в неолимпийските дисциплини (2012 г.), Световно първенство по гребане за мъже и жени до 23 години (2015 г.) и Европейско първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години (2016 г.).

Догодина предстоят Световно първенство по гребане за мъже и жени и Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години.

Всички български лодки, участващи в Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану:

К1 1000 м – Мирослав Кирчев

К4 500 м – Тодор Колевски/Велиян Бъчваров/Кристиян Душев/Христо
Реков

С1 500 м Ангел Кодинов

К2 1000/500 м Даниела Недева/Анастасия Лавренова

К2 500 м Велиян Бъчваров/Христо Реков

К1 200 м Олимпия Душева

К1 200 м Кристиян Душев

С1 200 м Станилия Стаменова

К2 200 м Олимпия Душева/Пламена Съйкова

К2 200 м Даниел Караколев/Станислав Димитров

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker