ДюшМарицаФутбол

И Марица отпадна от турнира за Купата на БФС при старшата

Пловдив остана без отбор на 1/4 финалите в турнира за Купата на БФС при юноши старша възраст набор 97. След като и вторият пловдивски отбор Марица отпадна днес. Припомняме Ви, че по обяд Ботев отпадна от турнира след загуба у дома от Лудогорец с 1:2.

Спартак и Локомотив пък не успяха да достигнат до 1/8 финалите в турнира в тази възрастова група и по този начин градът ни остана без отбор на 1/4 финалите.

Отборът на “Марица”, при юношите старша възраст, загуби от връстниците си от “Левски” с 4:1 в играният днес на стадион “Георги Аспарухов” в София 1/8 финал от турнира за “Купата на БФС”. “Жълто-сините” защитиха доброто име на школата и се представиха повече от достойно срещу силния противник, но грешки в защита в ключови моменти бяха причината маричани да отпаднат от турнира.

Мачът започна равностойно, като маричани имаха повече чисти положения за откриване на резултата, вместо това домакините за 5 минути поведоха с 2:0. Първо грешка в защитата позволи “сините” за открият, а малко след това, след случаен удар топката прехвърли пловдивския вратар. През второто полувреме маричани започнаха по-добре и организираха опасни атаки, но нова грешка позволи на домакините да вкарат трети гол. Момчетата на Стоян Ангелов не се отказаха и в 75-та минута Асен Кочев върна “Марица” в мача. След двойно подаване с Георги Георгиев, Кочев пое топката по най-добрия начин и с диагонален удар оплете топката в “синята” врата. До края на мача пловдивчани се опитаха да обърнат нещата в своя полза, но това даваше шансове за нов гол за домакините. След едно разбъркване в края на мача, домакините успяха да вкарат и четвърти гол.

Така въпреки, че резултатът не отразява реалното съотношение на силите на терена, “Левски” победи “Марица” с 4:1. Жребият не бе благосклонен към момчетата водени от Стоян Ангелов и ги противопостави на силния тим на “Левски”. “Жълто-сините” се представиха достойно и напускат надпреварата с високо вдигната глава, оставяйки добри впечатления с изявите си.

Левски – Марица 4:1 (За Марица – Асен Кочев; за “сините” Димитър Любенов, Велимир Попчев (2 пъти) и Георги Йомов.)

Фейсбук страница на Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker