ДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Интервю на директорът на дюш на Локо Георги Недевски

Директорът на ДЮШ Георги Недевски даде кратко интервю за посетителите на www.lportala.net, в което говори за ситуацията в школата на Локомотив в последните месеци. В последните 90 днина Лаута се проведе кастинг за треньори, а от началото на календарната година екипът от специалисти работи по нова схема, следвайки и новоутвърденият вътрешен правилник. Ето и пълното интервю с Недевски, който освен за футболните въпроси в Локомотив, ръководи и юношите младша възраст, представляващ клуба в елитната юношеска група до 17-години.

– Г-н Недевски, как протече подготовката за пролетния полусезон в школата на Локомотив?
– Работихме без прекъсване още от първите дни на новата година. Времето беше благосклонно, за да провеждаме заниманията на големите групи на нашата база. Както предишните години най-малките набори се подготвяха в зала на закрито.. През февруари изиграхме много контроли и двустранни игри. Имахме и няколко с по-сериозни съперници, за да добием представа за нивото ни в повечето възрасти. Предстои разменено гостуване на Берое при възрастите 2003 и 2004, за да сравним часовниците си и при най-малките.
– Освен директор на школата в момента, сте и треньор на отбора, играещ в първенството на U17. Изиграхте много качествен мач с Лудогорец, а седмица Видима-Раковски се оказа пречка за отбора ви. Каква е целта, която сте си поставили за този отбор?
– Разликата в двата мача бе в подхода към съперника. В тази група всеки отбор може да победи и изненада всеки, а разковничето е в мотивацията или подценяването към противника. Срещу Видима не показахме, че разбираме този факт и затова и аз поемам своята вина. Но нашата цел оттук нататък е да вървим нагоре и като игра и като ефективност и като победи. Стараем се да наложим 5-6 момчета от по-малките (бел. ред. набор 1998), което е важна стъпка за адаптацията им догодина, когато те ще са ядрото на отбора ни в тава републиканско първенство.
– Какво се случи с идването на Александър Дюлгеров и конкурса за треньори в Локомотив?
– Г-н Дюлгеров проведе изцяло теоритичната част от изпита за треньори и помогна мого при практичната. По време на краткия си престой научихме много и си дадохме сметка, че разликата между нас, а и футболните школи в България, спрямо гранд като Реал (Мадрид) е огромна. Така, че работата пред нас тепърва престои. Колкото до конкурса – досегашните треньори се представиха на ниво и всеки един от тях ще получи шанс да се развива. Остава само да се възползват от него. Но истината е, че всеки един от нас трябва да вдигне много летвата пред себе си.
– Има ли новоназначени специалисти?
– Започнахме още през есента, с привличането на треньора за вратарите Васил Камбуров. При нас е Тодор Костов, който бързо се адаптира и стана неразделна част от колектива. С юношите старша-възраст също се работи дългосрочно с идеята да бъдат подготвени за прехода от юношески към мъжки футбол. Основната промяна, която децата и родителите вече усещат е работата по двойки на треньорите, особени в малките възрасти, където е необходимо повече индивидуално внимание, а процесът на обучение е по-интензивен.
– Усещат ли се промените с идването на „Бъдеще за Локомотив” в школата?
– Ние като треньори се чувстваме много по-уверени в работата си, но и ние трябва да показваме промяната на терена. Радвам се, че всички сме на мнение, че ни трябва търпение и не търсим бързи резултати. Никой не очаква чудесата да се случат бързо. Важното е, че са поставени основите, които всеки всеки заинтересован може да се разходи за няколко минути на Лаута и да забележи. В момента всички деца тренират в еднакво спортно облекло, реконструираните съблекални са достъпни за всички деца, заедно с всичките им удобства. Налагат се нови правила за ред и дисциплина, малко са школите, които утвърждават вътрешен правилник, в който внимание се обръща на деца и родители. Това е така, защото без съдействието на всички, няма смисъл от работата ни.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>> 

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker