Футбол

Има ли сили Ботев Пловдив за първата шестица – какво показа началото на сезона?

През изминалия сезон можем да забележим, че Ботев Пловдив завърши на 9-то място, въпреки силната подкрепа на феновете и желанието за по-сериозни позиции. За съжаление отборът не успя да постигне по-високи позиции, каквито биха прилягали на отбор с такава история. Статистиката и в момента не изглежда особено цветна с една победа, две равенства и две загуби. 

На фона на всичко това се появява и още един по-сериозен удар по канарчетата, който в този момент подсказва наличието на една малко притеснителна дума във всеки спортен отбор – криза. За жалост откриваме, че в отбора присъстват натрупани дългове, които значително се отразяват върху поведението на игра. Въпреки това можем да забележим, че наградата за месец август беше връчена именно на Тодор Неделев, което показва, че в отбора има не просто някаква надежда, а възможност за много по-сериозно представяне.

 Любовта към отбора се демонстрира и от различни фигури, които с удоволствие биха подали ръка, при това в не особено цветен момент. Това трябва да ни подскаже, че дори и в трудните моменти, канарчетата не се предават и отписването им по-сериозни успехи ще бъде меко казано пресилено твърдение. Нещо повече, имайки предвид резултатите от последните срещи ще установим, че победата не е била толкова далече. 

Битката с Арда Кърджали се водеше от началото до самия край, а що се отнася до посрещането на Берое, там феновете получиха впечатляващо голово дерби, което показа на всички, че спортният дух и хъсът изобщо не са изоставяли играчите.

 Всички срещи доказват, че ботевистите наистина могат да докажат впечатляващи резултати. Интересен факт е, че дори професионалните анализатори от Betenemy разглеждат сериозно развитието на клуба и също смятат, че трудният старт ще даде резултати на по-късен етап. Разбира се, те не са единствените, които имат надежди за по-сериозно развитие и стопяване на дистанцията. Впрочем не трябва да забравяме, че канарчетата винаги са били способни да обърнат картите и да докажат, че с малко повече воля ще бъдат конкурентен отбор за всички останали в групата. 

На този етап можем да забележим просто едно не толкова благоприятно развитие в първите няколко срещи, но нека не забравяме, че сезонът едва сега започва. Интересен поглед ще имаме и върху представянето в битката за купата на България, където изненадите тепърва предстоят. В началото на сезона можем да забележим, че всеки отбор прави своята преценка за кой трофей ще се бори и къде точно ще инвестира своите сили. 

Разбира се, очаквано е да наблюдаваме високите изисквания на феновете и на двете места, но концентрирането на силите в един турнир или първенство е присъщо за слабите отбори, а Ботев Пловдив никога не е имал това реноме и трябва да се постарае много сериозно, за да го заслужи. Спортните прогнози на Бетенеми също са положителни в това отношение и може да прочетете още по-задълбочени анализи за настоящата ситуация.

 Що се отнася до силите и качеството на отбора, нека не забравяме, че традицията е нещо, което се заслужава и постига с години и точно това ще натежи в правилния момент за канарчетата. Без съмнение Пловдив залага много на отбора си и след като другият вечен противник показва резултати, не можем да очакваме нещо по-малко от ботевистите. А и все още е рано, за да отпишем един от любимите отбори, до следващата година можем да очакваме само положителни промени, особено след като наблюдаваме отбор, който до този момент демонстрира сериозно желание за победи.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg