Ботев ПловдивФутбол

Има ли право Неделев да играе в Англия?

Дали Тодор Неделев може да направи трансфер в Англия, след като се появи интересът на “Тотнъм” към младата звезда на “Ботев” (Пд). Както е известно, преминаване на български футболисти на Острова е по-трудна и сложна процедура, макар че от 1 януари 2007 година ние сме официално член на Европейския съюз. За получаване на британска работна виза всеки играч, към когото има интерес от местен клуб, трябва да е записал минимум 75% мачове в националния тим на страната си в последните две години.

Неделев ги няма процентите. Такива липсват и в младежкия национален отбор, където той доскоро играеше.

Въпросното прословуто правило обаче ще отпадне от 1 януари 2014 година, съобщиха достоверни източници за БЛИЦ. Т.е. оттогава всеки български футболист, попаднал в полезрението на клубове от Великобритания, ще може да осъществи трансфер, без да има 75% мачове за представителния тим на страната. Тъй като срокът на отпадане на правилото е съвсем близо, може да се направят изключения – стига разбира се Тотнъм да започне офанзива за привличането на Неделев още през настоящото лято. Едно от изключенията е следното: Тодор ще бъде включен в графата “изключителен талант” и така ще получи работна виза. По подобен начин Селтик привлече Стилиян Петров през лятото на 1999 година. Казано в резюме – няма пречки за осъществяването на сделката.

Остава само от “Уайт Харт Лейн” да предприемат най-важната и последна стъпка.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker