Локомотив ПловдивФутбол

Илиан Илиев: Ръководството обиждаха играчите и семействата им, ако сме от днес за утре – няма смисъл

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев даде интересно интервю “Тема Спорт”, в което коментира случващото се около клуба и изказванията в последната седмица на президента на “смърфовете” Христо Крушарски.

Специалистът показа задоволство от победата на “черно-белите” над Созопол в контролата, изиграна вчера:

“Мисля, че се получи добра проверка. Дадох възможност на момчета, които са участвали по-рядко в мачовете от шампионата и за купата. Смятам, че свършихме хубава работа.

Доволен съм от представянето, но ми се искаше да има малко повече настроение в двубоя, докато ние го изиграхме ординарно”.

Според него играчите все още не са се отрезвили след загубата от Пирин:

“Не изиграхме добър мач. Мисля, че загубата не бе заслужена, а равният резултат бе по-реален. В крайна сметка нито едно от двете не ни задоволява. Трябва да се стремим по всякакъв начин да излезем от тази ситуация, да се вдигнем и да продължим напред”.

“Може би аз не успях да ги подготвя психически за мача с Пирин. По-лошото, което аз не приемам, са събитията, които се случиха след това. Мачове се губят и печелят, но това, което стана, ме изненада много и разочарова.

Може би 35 години, откакто се занимавам с футбол, от 12-годишен играя организирано, не съм виждал подобни неща, каквито видях в съблекалнята.

Сега по медиите чувам, че щели да се режат краката на футболистите, да ги прашат да работят по стадиона…

Съгласен съм с едно нещо – ръководството да не е доволно от представянето ни в мача, но това е моя вина. Нека президентът и почетният президент (б.р. – Христо Крушарски и Христо Бонев) дойдат и ми кажат – не сме доволни от първо, второ и трето, ти не си достоен да си треньор на Локомотив и така, а не по начина, по който се случи всичко.

 

Аз съм градил авторитет 35 години, но не само аз, а и доста хора в съблекалнята са бащи и на деца и е, меко казано, неприемливо.

Не съм очаквал, че в този труден момент, при първото стъпване накриво, почетният президент да излезе и да атакува моята селекция, подготовката ми и едва ли не всичко, което съм направил, и то след като този човек три месеца е в съблекалнята.

Трябваше да дойде и да ми каже всичко в очите. Тези нападки не са приятни и аз като треньор е нужно да предпазя футболистите и авторитета им, както и своя. Вече казах – ръководството предприема мерки срещу мен, а аз срещу играчите.

Така е нормално. А аз в момента се чувствам като сложен на треньорския пост, защото през цялата седмица президентът излиза и говори как ще праща футболистите да работят на стадиона. Не знам какъв съм в момента”.

Илиев коментира слуховете за напускането си така:

“Не говоря за крайно разочарование. Напълно съм съгласен, че аз съм виновният за лошия резултат. Затова ръководството трябваше да взима мерки срещу мен и да ме извика и да ми ги каже.

 

Ясно е, че веднъж президентът може да излезе и да каже мнение пред публичното пространство, но всички други критики да са вътре. При това оспорвано първенство нито един друг собственик не е излязъл да атакува играчите си и косвено треньора, защото не играел отборът нищо и искат спектакли.

Истината е, че не изиграхме лоши мачове до момента, вярно е, че не сме перфектни, но четири-пет души от пролетния състав ни напуснаха.

Другото е, че имаме три победи, три равенства и три загуби, но нито веднъж от ръководството не влязоха при отбора след успех да потупат футболистите и да ги поощрят.

В следващия момент загубихме мач вкъщи и в съблекалнята имаше над 10 ръководители и всеки искаше да дава акъл и да ухулва момчетата колко не стават.

Нормално е другата седмица да се видя със собственика и да проведем сериозен разговор, за да се разберем. Ако иска да се гради сериозен отбор и клуб, така няма да се получи.

Мисля, че Локомотив не заслужава подобно нещо, смее ни се цяла България. Както има една дума – да се съберем вътре и да си бием по един шамар или на мен да ми бият шамар като старши треньор”.

“Не говоря за оставане или тръгване, а за това да се гради стадион, отбор, да се налагат млади момчета. Не може през две седмици да искаме спектакли, утре млади играчи, а вдругиден – трето място.

Нужно е целта да се изясни. Не може един кръг да казваш, че сме супер, после идва деветият кръг, падаме и сме на другата крайност. Ще имаме среща и ще се реши.

Ако се изпълнява концепцията, която имахме в началото, като дойдох, в която бе заложено изграждането на база, стадион и да се гради отбор, окей, но ако сме от днес за утре – няма смисъл.

Това не отговаря на имиджа на клуб като Локомотив. Ако трябваше да поема отговорност и да си тръгна, то щеше да е още в съблекалнята, защото обиждаха играчите и семействата им”, завърши Илиев.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker