Локомотив ПловдивФутбол

Илиан Илиев говори за загубата от Славия, развитието на Локомотив (Пд) и детско-юношеския футбол в страната

Старши треньорът на Локомотив (Пд) Илиан Илиев даде дълго интервю пред екипа на Диема.

Ето какво каза специалистът в предаването “Домът на футбола”:

“Тежка бе загубата психологически, начинът, по който загубихме,” призна той. “Дойде ни малко в повече. Затова добре, че играхме в петък, поговорихме с футболистите, и след това излязохме от неприятната загуба с победите над Верея и Черноморец Балчик. Надявам се вече да не ни тежи. Отиваме да търсим със самочувствие трите точки срещу Нефтохимик”, коментира Илиев загубата от Славия.

“Четвъртият и петият гол бяха абсурдни. Имаше стъписване след изравняването. Дано не допускаме повече такива неща,” продължи той. “В следващите 12 мача имаме осем у дома. Загърбихме една тежка програма. Ако бяхме взели три точки от Славия, това щеше да е почти програма максимум.”

“В сравнение с миналото първенство, тогава имахме един опитен и балансиран отбор. Има четирима основни футболисти, които напуснаха. Все пак, новите момчета се вписват добре покрай тези лидери, които останаха,” обясни Илиев. “Мисля, че хората, които взехме, са млади и перспективни.”

“Целта ни е да влезем в шестицата, а там вече в десет мача всичко може да се случи. Ние показахме, че не печелим лесно точки от по-слабите отбори, а се представяме добре срещу водещите,” допълни наставникът.

“Виждам резерви в отборната игра в защита. Допуснахме четири гола от статично положение. Най-важното, което още не можем да компенсираме – владеенето на топката,” продължи той.

Илиев сподели мнение за сензацията в турнира за Купата на България – отпадането на ЦСКА-София от Локомотив София 1929.

“Аз не съм човек, който трябва да коментира загубата на ЦСКА, изненада е, че отпада от втородивизионен отбор, но не съм гледал мача и не мога да кажа повече. На мен като страничен човек, не ми е работа да коментирам. За нас е добре, че ЦСКА няма да ни е съперник по-напред в турнира, без да подценявам Локо София,” каза Илиев.

Илиан Илиев даде своето мнение и за треньорската професия в България. “Ние трябва да се уважаваме първо вътре, и после хората да ни погледнат. Това опира до възпитание, манталитет, желание на ръководителите. Аз го изпитах на едно-две места, без да влизам в подробности. Направиха така, че за един равен мач, все едно си загубил всичко. В България по една или друга причина се играе футбол, който е много негативно рекламиран навън,” коментира и по-странична тема Илиев.

Той завърши със следното: “И без да се влиза в съблекалнята, може да се влияе негативно. Не трябва да се оплакваме, трябва да работим повече, ако искаме да има уважение. Трябва да се работи повече и по-малко да се оправдаваме със странични фактори. Трябва да има повече терени, игрища за малките, за да растат децата, и треньорите да показват резултати. В ДЮШ трябва да се забранят класиранията. Класиране се търси в мъжкия отбор. И да се разбере, че в школите се правят хора и на второ място – футболисти.”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker