бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивСтатистикаФутбол

Иван Цветков изстрелва бултрасите в космоса при последния успех на “канарчетата” срещу големия “син” враг….

Иван Цветков е последният футболист на Ботев (Пд), който е носил трите точки за отбора в сблъсъците с големия софийски съперник Левски.

Тази вечер (30.10) от 17:30ч. отборът на Ботев (Пд) посреща Левски в среща от дванадесетия кръг на Първа лига на своята клубна база в кв.Коматево.

За жалост на бултрасите обаче “жълто-черните” нямат победа над един от най-големите си врагове вече точно 6 мача, като три от тях са у дома.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg реши да се върне с няколко години назад и да припомни последните успехи на “жълто-черните” в Пловдив срещу “синия” клуб.

А, както знаете, за феновете на Ботев (Пд) по-сладко нещо от победа над местния съперник Локомотив (Пд) или над софийския гранд Левски, едва ли има…

За да открием последния успех на пловдивчани у дома, трябва да се върнем чак до сезон 2013-2014г., когато в 35-я кръг на “А” група Ботев (Пд) постига единствената си до момента победа на базата в Коматево над Левски.

Тогава точни за “канарчетата” са румънецът Александру Куртеан (42′) и любимецът на “жълто-черната” агитка Иван Цветков (89′), който е играл една кампaния (2011-2012г.) и с фланелката на отбора от ст.”Георги Аспарухов”.

Ботев (Пд) печели с 2:0, а начело на тима тогава е Станимир Стоилов – име, свързано неразривно и с двата днешни съперника.

Онзи сезон е последният преди собственикът на тима Цветан Василев да оттегли финансовата си подкрепа от клуба и основният донор на Ботев (Пд) КТБ да фалира.

Въпреки че е без големия си талант Тодор Неделев, който предното лято е продаден на германския Майнц 05, Ботев (Пд) изглежда вдъхновяващо.

“Канарчетата” завършват кампанията на четвърта позиция с 46т., като дори изпреварват Левски в крайното класиране с два пункта – “сините” остават на шеста позиция.

Тогава в тима личат имената на Томаш Иршак, Абел Анисе, Мариян Огнянов, Вандер Виейра, Юнес Хамза, Иван Цветков и др., които месеци преди това са на косъм от класиране в групите на Лига Европа, въпреки че отпадат от Щутгарт в третия предварителен кръг на турнира.

Ако се върнем с още малко назад, ще видим, че през календарната 2013г. Ботев (Пд) постига два безапелационни успеха над Левски в рамките на няколко месеца.

Първо, през пролетта на 2013г. “канарчетата” се намират в пика на своя възход и продължават да летят към участие в европейските клубни турнири.

На 9-ти март на ст.”Хрито Ботев” идва кръвожадвния враг Левски, който от своя страна е близо до това да пребори Лудогорец в търсене на 27-та си шампионска титла. Въпреки това над 17 000 хиляди по трибуните стават свидетели на една от най-сладките победи на своя отбор, а основен коз в ръката на “жълто-черния” клуб отново е елегантният майстор с топката Иван Цветков.

Тогава Ботев (Пд) прекъсва дългата си суша без победа над Левски и налага волята си с 2:0. За “жълто-черните” се разписват Бобан Грънчаров през първото полувреме и Иван Цветков след почивката. Вторият гол е изключително емоционален за всички по трибуните, тъй като идва след суперефектна комбинация между триото Вандер Виейра – Тодор Неделев – Иван Цветков.

Последният пас на Неделев е еманация на върховно футболно майсторство, а завършващият удар на “Вуйчо Ваньо” буквално изстрелва бултрасите в космоса на щастието…

В крайна сметка Ботев (Пд) не успява да влезе в Топ 3 на българския футбол и се задоволява с четвъртото място, така както става и през следващия сезон (виж по-горе).

7 месеца по-късно, в първия кръг на новия шампионат 2013/2014г., Ботев (Пд) отново измъква трите точки у дома. Стадион “Христо Ботев”, въпреки че е без една от своите трибуни, пак е разтресен от таланта на Тошко Неделев, който в този мач е във вихъра си.

Един гол за софиянци бележи Гари Родригез, но това е напълно недостатъчно за нещо повече от почетна загуба и второ поредно свеждане на глави пред тима на Ботев (Пд)…

TribunaPlovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker