бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Иван Джиджев: Ще бъда безкомпромисен към злоупотребата с информация и нелоялността към клуба

Новият президент на Ботев Иван Джиджев, даде интервю пред “Стандарт”. Бившият президент на баскетболния Левски от вчера официално пое ръководството на Ботев.

– Г-н Джиджев, кое е нещото, което ви накара да приемете поста председател на Съвета на директорите на “Ботев”?

– Това за мен е поредният важен проект, с който се захващам. Разбира се, като казвам пореден, не означава, че ще го развивам между другото. Напротив – вече съм отдаден на “Ботев” и се надявам дългосрочният план на развитие да доведе до добри времена за клуба. И още нещо, все пак става дума за Пловдив – моя роден град. Няма как да не се вълнувам, защото се връщам към корените си. Феновете на “Ботев” са най-ревностните в България и това също ме радва и ме прави оптимист за проекта, който е уникален.

– В този ред на мисли – ще се пренесете ли да живеете в Пловдив или ще съблюдавате и ръководите процесите в клуба от разстояние?

– Няма да имам физическата възможност да бъда постоянно под тепетата. Захванал съм се и с голям проект в Сърбия, който изисква чести пътувания до нашата съседка. При всички положения обаче имам опит, който ще ми позволи да съм постоянно в час със събитията в “Ботев”.

– Запознахте ли се вече в детайли със случващото се в “жълто-черния” клуб и с хората под вас в йерархията?

– В този момент съм в Коматево (б. р. – интервюто е взето вчера). Провеждам срещи с всички хора, заети в структурното управление. Преди това детайлно прочетох и се запознах с всички нормативни документи. Старая се бързо да навляза, за да мога да взема най-адекватните решения.

– Кои са първите 3 неща, които е наложително да се свършат в организационен план?

– Вижте, най-важното е да се направят промени в структурата, които да се отразят благоприятно на “Ботев”. Нямам предвид персонални, а чисто организационни. Работим върху стратегически точки, чието изпълнение да бъде гонено. Не е някаква тайна, че в колектива има напрежение. Именно това ме накара да въведа писмена регулация. Правила, които ще държа да се спазват стриктно.

– Към какво сте настроен да проявявате търпение и с какво не бихте направили компромис?

– Търпение бих проявил към необмислено допуснати грешки, които са плод на желанието за развитие. А това, което не бих търпял и към което ще бъда наистина безкомпромисен, е злоупотребата с информация, с нелоялност към клуба и умишлено нанесена вреда на “Ботев”.

– Както казахте и вие, проектът “Ботев” е дългосрочен. Значи ли това, че и догодина титлата не е в графата “задължителни”?

– За мен един дългосрочен проект се изпълнява в рамките на 7 до 10 години. Така че няма как титлата да е задължителна и да е самоцел. Важното е проектът да търпи постоянно развитие и да върви нагоре. В един момент титли и купи ще са на дневен ред. Нека обаче се придържаме към плавния прогрес.

– Ще се вслушвате ли в мнението на феновете или по-скоро ще взимате решенията самостоятелно?

– В началото споменах, че феновете на “Ботев” са най-верните и ревностните в България. За мен ключовата дума тук е – баланс. Естествено, че ще взимаме предвид мнението на публиката. Но не феновете са мажоритарен собственик на акции, а Цветан Василев. Мога да обещая, че решенията ще се взимат в името на добруването на “Ботев”.

– Има ли опасност собственикът г-н Цветан Василев да се обиди на някои скандали около “Ботев” и образно казано да спре кранчето?

– Не мисля, че има подобна опасност. Аз работя с Цветан Василев над 10 години. Това не е първата ни допирна точка. Така че съм наясно колко сериозен човек е той. Не биха го отказали временни трудности. Напротив – заедно сме устремени към това проектът “Ботев” да бъде успешен. Това обаче не означава, че Василев би приел перманентно вмешателство на всякакви елементи в клуба.

– Стадион “Христо Ботев” се строи с бързи темпове, вие следите ли случващото се на Колежа и кога ще бъде готов той?

– Планирано е стадионът да е готов през април догодина. Следя случващото се на него, но не в детайли. По-скоро като пловдивчанин, израснал съм на 100 метра от “Христо Ботев”

– Има ли нещо в структурата на управление на баскетболен клуб “Левски”, което искате да видите или да внесете и под тепетата?

– Не. По-скоро държа на седмичния режим на работа какъвто имаше и в баскетболния клуб.

– А ще продължите ли да посещавате мачове на баскетболния отбор?

– Разбира се. Когато имам възможност, ще го правя.

– Каква роля отреждате на школата на “Ботев” и приоритетна ли е тя за вас?

– Всички виждат и знаят, че “Ботев” вече притежава най-модерната база в България. Иначе казано, ние не само на думи се грижим за “жълто-черното” поколение, идващо отдолу. Младежите имат всички най-добри и качествени условия, за да се подготвят. Точно заради ДЮШ е изграден “Футболен комплекс “Ботев 1912”.

– Бихте ли се съветвали с вашия предшественик Юли Попов?

– При всички положения бих се съветвал с него. А и не само. Който ме познава, знае, че съм човек, който е отворен и изслушва. Мога да кажа, че за мен от първостепенно значение е експертизата. Всеки, който е готов да помогне на “Ботев”, би бил приет на драго сърце.

– Мъри Стоилов има ли картбланш за работа и през следващия сезон?

– Договорът на Станимир Стоилов е до 2015 година. Работим по план. В края на настоящия сезон ще бъде изготвен анализ. На тази база ще се решава какво ще се случва занапред.
Треньорът Стоилов има доверието ми както и това на собственика.

– Кой ви е любимият играч на “Ботев”?

– Преди малко стана дума и си припомнихме за прекрасните изпълнения на Динко Дерменджиев с екипа на “Ботев”. Аз съм израснал точно по времето, когато Чико властваше по терените.

– Ще посещавате ли често мачовете на “Ботев”?

– Винаги, щом мога, ще бъда близо до отбора по стадионите. Когато пък ме няма, задължително ще изпращам свой заместник.

Стефан Марков/Стандарт

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker