бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивТопФутбол

Зико: Край с парите за стадионите! Община Пловдив не може да издържи повече

Кметът на Пловдив Здравко Димитров – Зико заяви на извънредна пресконференция, че повече пари няма да бъдат отпускани от Община Пловдив за стадионите на Локомотив и Ботев. Той също така разкри, че подава оставка, но не като кмет, а като член на ГЕРБ.

“Подавам оставка, но като член на ГЕРБ. Лоша дума за г-н Борисов от мен няма да чуете. Постигнали сме заедно много хубави неща”, заяви кметът на Пловдив.

“В момента в Пловдив се работи по проекти за 500 млн. лева. В предишното управление на Тотев са 200 млн. лева. Имаше и закрити еврофондове. Ние работим и не сме спряли.

Аз обжалвах решението за пловдивския панаир два пъти. Изпълних указанията на Общинския съвет”, заяви Димитров.

Относно стадионите кметът каза:

“Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези съоръжения. 25 млн. лева от г-н Борисов, който се отказа да купи самолет, а той два пъти беше аварирал. Тези пари ги дадохме за добро, за да може двата клуба да имат стадиони.

Ситуацията е такава, че Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Имаме детски градини, имаме училища, имаме улици, водни проекти, съфинансиране, просто няма как.

В края на миналата седмица сърпрюзираха колегите, получаваме финансова глоба в размер на 17 млн. лева. за неправилно проведе поръчка от Иван Тотев, която е от юни месец за пречиствателна станция. Това са вече бакии. 17 млн. лева трябва да ги платим всички.

Край с парите за тези стадиони. Ще имам среща с феновете, но няма как вече. Ние ще потопим Общината. Ще видим кое как, колко и кога ще бъде завършено. Тотев също ги събира феновете, аз го приветствам това нещо. Нека се съберем и заедно да търсим финансиране за стадионите, но Община Пловдив не може да издържи повече.

Опитах и направих всичко възможно, дори се обадих и казах на г-н Борисов, нека да разсрочим парите за 3 години, но не виждам как ще стане това. Не са само стадионите в този град. Бюджета на Община Пловдив е 40 млн. лева на година и това е за всичко”, завърши Здравко Димитров.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker