бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивБрестникДюшИз градаЛокомотив ПловдивМарицаПловдивчаниСпартакФК ЕвроколежФК РаковскиФутбол

За терените на ДЮШ в Пловдив и още нещо

Вчерашната среща между отборите на Марица и Ботев ме подтикна да се замисля, защо малките пловдивски футболисти трябва да играят на терени, приличащи на ниви.

От четирите пловдивски клуба Ботев, Марица, Спартак и Локомотив с хубави терени могат да се похвалят само Ботев и Локомотив донякъде.

Ботев вдигна най-модерната база в България, която разполага с 5 терена със стандартни размери 4 с естествена и 1 с изкуствена терена, както и маломерно игрище с изкуствена трева. Отделно базата разполага с хотелска част с всички екстри и канцелариите на клуба. Както и трибуна с 2000 седящи места, под която има фитнес, зала за пресконфереции, съдийски статии, съблекални, фен магазин и фен кафе.

Botev baza

Футболен комплекс Ботев 1912

Локомотив оправи два от терените си, като направи един маломерен и един със стандартни размери с изкуствена трева. Но тренировъчното игрище “Кошарата” остана без нова трева.

Koshara nov teren

Двете тренировъчни игрища на “Лаута”

Марица пък продължава да играе на терените на Английската гимназия, които по никакъв начин не приличат на игрища, като само двете врати подсказват, че на тези терени се играе футбол, самите терени са под всякаква критика, а на тях играят юношите и децата на Марица, а вчерашната среща беше доказателство, че на тези терени футбол не трябва да се играе!

terennew

Терен на Английската гимназия

Спартак пък играе почти всички официални двубои при юношите и децата в село Катуница, където играеха юношите на Ботев, преди да бъде построена базата в Коматево.

Stadion Katunica

Стадионът в Катуница

Частният отбор Векта пък може да се каже, че беше първият пловдивски отбор с хубава база. Бившият Работнически спортен комплекс в “Кичук Париж” стана първата хубава база в Пловдив. След като беше възстановен основният стадион, който беше затревен с нова трева, направени нови трибуни. А до него има две маломерни изкуствени игрища.

Stadion Vekta

Стадион “Векта”

Като изключим Ботев и Локомотив, Марица и Спартак нямат собствени бази и терени и са принудени да плащат наеми. Срамното в случая е, че в Пловдив няма достатъчно подходящи терени за ДЮШ на пловдивските отбори, а в селата и градовете около Пловдив имат не лоши терени, които са много добре затревени и забележете дори с осветление. Стадионите в Раковски, Брестник, Оризари и Маноле предлагат удобство на зрителите, хубав терен, трибуни и осветление, като единствено стадионът в Брестник няма осветление. Стадионът в Катуница също не е лош.

Brestnik stadion

Стадион “Беркут” Брестник

Manole stadion

Стадионът в Маноле

Stadion Rakovski

Стадион “Легия” Раковски

Stadion Orizari

Стадионът в Оризари

Естествено ситуацията в Пловдив не е единичен случай, но може би най-интересно е във Варна. Две от местата, където играят юношите на Спартак и Черно море са много добри. Макар, че стадионите на двата отбора да са под всякаква критика. От няколко години беше възстановен стадион “Младост”, където играят юношите на Черно море в юношеските дивизии до 17 и 19 години.

Stadion Mladost

Стадион “Младост” Варна

Юношите на Спартак пък играят на не по-малко хубавия стадион “Локомотив”. Забравих да добавя, че и двата стадиона са с чисто нова писта, където могат да тренират всички занимаващи се с лека атлетика, но това е друга тема, която друг път ще разгърна. “Локомотив” и “Младост” са в по-добър вид от основните стадиони “Тича” и “Спартак” взети заедно.

Lokomotiv Varna stadion

Стадион “Локомотив” Варна

Въпроса ми е щом във Варна може, защо в Пловдив да не може. А отговорите надявам се да са в полза на децата и скоро да имаме нормални терени, където да тренират и играят пловдивските футболисти.

Снимки: bgclubs.eu, academy.botevplovdiv.bg и TribunaPlovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

3 Коментара

  1. Защото съм сигурен, че общината във Варна финансира в спорта. Погледнете на Гребната база терените в какво състояние са. Защото общината постоянно нехае? Не може ли да се дадат и тук пари, не е нормално децата да тренират в селата около Пловдив!

  2. Ами този въпрос направо го задайте на господата от общината ! Нека те да кажат защо продължават съвсем умишлено да убиват клубове като Марица ? За автора на статията едно голямо браво,най после се намери един който да им изкара кирливите ризи,измежду всички журналистчета на заплата към общината !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker