Анализи и коментариЛокомотивТопФутбол

За завръщането на Камбуров у дома и дистанцирането на Локомотив от привържениците на тима

В Локомотив е време да се събудят и да прогледнат. И то да прогледнат не по един или два въпроса.

Като започнеш, от това, че Мартин Камбуров им е нужен, та до това да се спре дистанцирането на клуба от привържениците.

Но нека първо отчетем, че “черно-белите“ имат остра нужда от още футболисти на фона на яловата селекция която направиха през зимата. До момента „смърфовете“ привлякоха Христо Иванов, Александър Василев, Ивайло Димитров, а още няколко играчи карат проби. Нищо против споменатите, но на пръв поглед те едва ли ще бъдат достатъчни на Александър Тунчев да направи поредното си футболно чудо.

И ако предни сезони то ставаше, то този шансът магията да се получи отново е повече от минимален. Защо магия ли? Защото в последните години и Александър Тунчев и Бруно Акрапович трябваше да правят неведнъж от нищо-нещо. Нека не забравяме, че Акрапович направи един от най-успешните отбори на Локомотив през годините на практика за без пари.

‘Черно-белите“ бяха покривани на няколко пъти от сериозен късмет, като за без пари им изкачаха футболисти като Алмейда, Масуеро, Езе, Малембана, Ожболт и много други, като най-абсурдното бе че 90% от тях бяха изпускани след това отново за без пари.

Тези дни се завъртя темата, че Мартин Камбуров може да се завърне обратно на „Лаута“. Президентът Крушарски заяви също, че няма против такъв трансфер. Дали той ще се получи? Трудно да гадаем предвид чепатия характер на двамата.

„От моя страна няма проблем Мартин Камбуров да се завърне в отбора. Има обаче и други собственици на клуба и трябва да го съгласуваме“, заяви Крушарски.

Едно е ясно, Мартин Камбуров ще е повече от полезен на Локомотив, било то дори и да поиграва по 45 минути. Неговият опит и голмайсторски нюх, със сигурност ще добавят в актива на „смърфовете“ няколко гола и няколко точки. Но освен освен тази „изгода“, какво по-хубаво от това Голмайстор №1 в историята на България да завърши своя футболен път на мястото, на което е отбелязал най-много голове, мястото, което нарича свой футболен дом.

От днешна гледна точка и с тази селекция, е очевидно, че Локомотив го чака трудна пролет, а мечтите на ръководните фактори за Топ 3 и нова Купа на България изглеждат мираж.

Другото нещо, което остава неразбираемо е впечатлението, което създава клубът, че някак иска да се дистанцира с феновете на клуба. Това може да се съди по няколко фактора, като започнеш от закритите контроли. В нормалните страни и клубове, отборите правят всичко възможно, за да засилят и събудят аудиторията си, докато на „Лаута“ сякаш се опитват да я приспят. Вместо да оставиш феновете да отидат да видят новите попълнения, ти ги караш да следят първобитно мача като рефрешват Фейсбук страницата на тима…

През годините, Локомотив някак имаше традиция, с която винаги се е отличавал с първите си тренировки за годината, както и с представянето на тима. Сега може да се направи лесна справка колко запалянковци имаше на първото занимание за годината на пловдивчани.

А, официално представяне за новия сезон?! Явно и това ще бъде мираж за привържениците на Локомотив, тъй като тимът ще гостува забележете на Хебър в очертаващата се последна проверка преди началото на новия дял.

Ако преди години е било нормално да караш феновете да пътуват по села и паланки, то в днешно време, за да виждаш пълен стадион то трябва да се грижиш за същите тези фенове, защото при добро желание от тяхна страна, то те могат да пълнят касата на клуба сериозно. А, привличането на Мартин Камбуров в Локомотив може да е точно един от тези козове. Защото със сериозна кампания, че „Голмайстор №1  в историята се прибира у дома“ със сигурност ще продадеш добър брой фланелки и артикули.

Не знаем дали всички тези действия са умишлени или просто някой в канцелариите на „Лаута“ няма желание да вижда пълен стадион, но нещо е сериозно сбъркано. А, че е сбъркано и не се работи правилно е очевидно, предвид, че в най-силният период в историята на клуба, Локомотив организационно не успя да сътвори нищо. По никакъв начин не успя да привлече нови привърженици в редиците си и да вдигне поне с 20% посещаемостта си. А, на фона на три купи, за три години, това е престъпно.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg