Ботев ПловдивФутбол

За да се самоиздържа: „Ботев” се превръща в люпилня за таланти

Ботев Пд ще се превърне в люпилня за таланти. Ръководството на жълто-черните все по-сериозно обмисля, че е дошъл моментът тази идея да бъде реализирана на практика.

По непотвърдена официално информация тази възможност е обсъждана на някое от регулярните заседания на Съвета на директорите на клуба. Целите на прилагането на този модел са две. Едната е постепенно в представителния отбор да пробият кадри от школата на Канарчетата, които да са гръбнакът на тима. Другата е по този начин „Ботев” (Пд) на практика да се самоиздържа, осъществявайки изходящи трансфери на бъдещите си звезди. Така клубът ще може да се финансира от продажбата на младите си таланти, които изгреят на футболния небосклон. Реалното превръщане на Канарчетата в инкубатор за бъдещи млади звезди се очаква да стартира с пълна сила от идната пролет. Не е тайна, че след проблемите около КТБ „Ботев” (Пд) вече не е познатият финансов рай до края на миналия сезон. Затова ръководството на клуба ще търси начин за осигуряване на значителна част от бюджета си за в бъдеще, реализирайки продажби на своите млади играчи. А за превръщането на Канарчетата в люпилня за таланти, пловдивчани разполагат с перфектни условия – най-модерната база на Балканския полуостров.

Пришпорването на нещата е наложително и за осигуряване на стабилното съществуване на „Ботев” (Пд) в бъдеще. Половин дузина от налаганите вече в отбора младоци в лицето на Милен Гамаков, Цветелин Чунчуков, Алекс Колев, Божидар Васев, Радослав Терзиев започнаха да хващат окото дори и на клубове от чужбина.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker