ВолейболЛокомотив - в

Заличиха волейболния Локомотив (Пд) от регистрите…

Поредната спортна емблема на Пловдив е напът да отиде в историята, след като двата клуба с името Локомотив Пд са изключени от волейболното движение, пише„Марица“.

На свое заседание миналия месец БФВ е взела решение за заличаване на Локомотив Пд и Локомотив 1926 от регистрите. Причината е неучастие в организираните от федерацията дейности в продължение на повече от 1 година, което е нарушение на чл. 4, ал. 1 от нейния устав. Отнемането на лицензите е потвърдено и от Министерството на спорта, показа наша справка.

През последните години славният някога клуб се разцепи, след като различни волейболни дейци започнаха да дърпат чергата към себе си. В резултат и клубът, представляван от Любомир Герасимов, и този на Петър Узунов изпаднаха във финансов колапс. На практика те останаха без база за нормална подготовка, както и без реални собственици и спонсори.

„Жалко е, че във волейболен град като Пловдив не се намери потенциал за поддържането на поне един професионален тим при мъжете. Имате огромни традиции, страхотна школа и пример за отлична организация при подрастващите в лицето на „Виктория Волей“, а не се появиха хора, които да спасят запазената марка Локомотив Пловдив. В момента няма национална гарнитура без пловдивски таланти в състава си и е много странно, че градът не успява да състави силен мъжки тим“, коментира пред „Марица“ Мина Николова, президент на Националната волейболна лига.

Делбите във волейболния Локомотив са пореден пример, че роенето на клубове в Пловдив не води до нищо добро. И е добре спортните хора под тепетата най-после да си припомнят какво пише на входа на Народното събрание. Защото наистина „Съединението прави силата“, а не разединението.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker