ВолейболИзвън БългарияМарица - жениСъбития

Загуба за Марица от рускини в първия мач в Бурса

Марица (Пловдив) загубиха първия си мач от турнира Дженгиз Гьолю в Бурса, като игра равностойно на противника си само в първия гейм.

Българските шампионки отстъпиха пред руския Протон (Балаково) с 0:3 (24:26, 13:25, 16:25)* след час и 12 минути игра.

Първият гейм бе много равностоен и много оспорван. Водени от отлично играещата си капитанка Радосвета Тенева, маричанки наложиха лек превес през първата половина от гейма, съобщава страницата на волейболен клуб Марица.

Малко преди второто техническо прекъсване Протон успя да обърне резултата в своя полза, но Жълто-сините не позволиха на противника да се откъсне с голяма разлика. Блокадата на Протон успя да спре атака на Габриела Цветанова и да отбележи брейк-точката, нужна за затваряне на частта при 26:24.

През втората част руският тим вдигна оборотите. Въпреки че момичетата на Иван Петков подобриха играта си в нападение, Протон наложи своето тотално надмощие. Във всеки един компонент от играта си те доминираха и така взеха гейма с 25:13.

В третия гейм Марица започна да бележи и от линията за изпълнение на начален удар, но спадна ефективността на българската атака и статуквото не се промени. Протон не изпусна инициативата и взе гейма с още един убедителен резултат – 25:16, оформен с мощен удар на най-високата на терена – 204-сантиметровата Нелли Алишева, за последната точка.

С най-много точки в мача беше Ради Тенева с 15 точки. Най-резултатна за победителките от Протон с 12 точки бе Мария Халецкая.

Във втория мач от турнира домакините от турския Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) излизат срещу Азеррейл (Баку). Именно шампионът на Азербайджан е следващият съперник на българските шампионки. Марица почива във втория състезателен ден днес, а в петък ще срещне Азеррейл от 15:30 б.в.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker