Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Жоао Пауло влезе в историята на Ботев (Пд), Тодор Неделев с рекорд

Бразилската перла на Ботев Жоао Пауло влезе в историята за тима на “канарчетата”, като стана първият чужденец, реализирал хеттрик за клуба.

По този начин нападателят се нарежда зад футболисти като Гара Дембеле, реализирал четири хеттрика, Игор Богданович, Зоран Балдовалиев и Мишел Платини.

Добро впечатление в мача на “жълто-черните” срещу тима на Локомотив (ГО) направи и Тодор Неделев. Той се отчете с двете си асистенции с срещата, с което увеличи броя на ключовите подавания за гол на 20 в своята кариера.

За последните четири сезона в “А” група единствено Марселиньо е с по-добри показатели от юношата на Ботев, като натурализираният национал води на Неделев с една асистенция повече.

Интересно е да се отбележи, че футболистите в класацията за най-голям брой последни подавания от сезон 2012/13 до сега са свързани по един или друг начин с Локомотив и Ботев. Това са Иван Стоянов и Симеон Райков.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker