БотевЛевскиЛокомотивПърва ЛигаТопФутболЦСКА

Ето кога стартира новият сезон в Първа лига, ще има голяма зимна пауза

Стана ясно кога ще започне новият сезон в efbet Лига. Това ще се случи по-рано от обичайното, а именно в уикенда на 8 – 11 юли.

По този начин лятната пауза ще бъде по-кратка от обикновено, но пък за сметка на това зимната ще е близо 100 дни или над 3 месеца. Причината за това е Световното първенство в Катар, което стартира в края на ноември.

Сезонът в България ще започне с мача за Суперкупата, който е предвиден за 2 юли (събота), което ще бъде генерална репетиция за отборите, които ще участват в Европа, тъй като първите мачове са в седмицата след това.

Общо 20 кръга от efbet Лига ще се изиграят в календарната 2022 година, а последният ще е в уикенда на 11-13 ноември.

БФС вече е изготвил предварителния календара за следващия сезон, който официално трябва да бъде приет на следващото заседание на Изпълкома.

За разлика от други до Нова година е предвидено да се изиграе само 1 кръг от SESAME Купа на България, в който ще влязат професионалните отбори. Всички останали елиминационни срещи от осминафиналите до финала ще бъдат през 2023 година.

За сметка на късата лятна пауза то зимната се очертава да бъде доста дълга. Сезонът е предвидено да се поднови през уикенда на 17/21 февруари 2023 година, което прави паузата в шампионата между 97 и 100 дни, което зависи от това в кой ден са играли тимовете между петък и понеделник.

БФС е предвидил дати за евентуално отложени срещи, които трябва да се изиграят на 12 февруари.

По график първенството трябва да завърши в уикенда между 2 и 5 юни 2023 година, а баражите за Европа и попълване на групата ще са на 8/11 юни.

Определена е и датата за финала на купата, който ще се проведе на 24 май. 1/2-финалите ще бъдат в един мач.

От следващия сезон в efbet Лига ще има 16 отбора. След края на редовния сезон шампионата се разделя за плейофи. В първата шестица ще се играе по системата от една среща. Отборите от 7-мо до 10-то място ще играят по системата в две срещи, както и този сезон. Промяната идва за борещите се са оцеляване отбори. Те ще бъдат 6, като ще играят 1 мач по подобие на първата шестица.

Сезонът във Втора лига ще започна една седмица след този в първа лига, но ще завърши в същия уикенд, когато и елитната дивизия.

Ето и предварителната програма:

2 юли 2022 г. – Суперкупа на България;

5/7 юли – първи квалифиационен кръг на Шампионска лига и Лига на конференциите

8/11 юни 2022 г. – 1 кръг efbet Лига

15/18 юни 2022 г. – 1 кръг Втора лига

8/10 ноември 2022 г. – 1/16 SESAME Купа на България

11/13 ноември 2022 г. – 20 кръг efbet Лига и 19 кръг Втора лига (последни за годината)

12 февруари 2023 г. – Дати за отложени срещи

17/21 февруари 2023 г. – подновяване на първенството

28 февруари 2023 г. – 1/8 финали за SESAME Купа на България

4/6 април 2023 – 1/4-финали за SESAME Купа на България

28 април – край на редовния сезон в efbet Лига.

2/4 май – 1/2-финали за купата

24 май – финал за SESAME Купа на България

2/5 юни – последен кръгове

8/10 юни – Бараж Лига на конференцията, Плейофи за попълване на групата

Великденско Колело: Безплатни Завъртания и Залози, Всеки печели, Всеки Ден

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg